Ga terug

Havermout pancakes

Ingrediƫnten
  

  • 250 g havervlokken of havermeel
  • 325 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • snufje zout
  • fruit naar keuze

Instructies
 

  • Plaats de havervlokken in een hakmolen en mix deze fijn. Zo bekom je havermeel. Je kan ook kant en klare havermeel gebruiken.
  • Plaats de gemalen havervlokken in een ruime kom en voeg vervolgens de eieren, de melk, bakpoeder, suiker en zout toe. Mix alles goed samen met behulp van een garde. Je kan dit ook in een blender mixen.
  • Het beslag hoort een beetje dik te zijn. Mocht het te dik zijn, voeg er dan een beetje melk aan toe.
  • Verhit vervolgens een pan op een middelhoog vuurtje. Vet deze in met een beetje boter of zonnebloemolie.
  • Schep met behulp van een kleine pollepel het beslag in de pan.
  • Wanneer de pancakes een beetje loskomen van de zijkanten dan draai je deze om en bak je deze mooi goudbruin.
  • Werk zo de rest van het beslag af.
  • Serveer de pancakes met een beetje honing en een fruit naar keuze.
  • Geniet!