Ga terug

Bissara (tuinbonensoep)

Ingrediƫnten
  

  • 200 g tuinbonen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel harissa
  • zout en peper naar smaak
  • 800 ml water

Instructies
 

  • Spoel de tuinbonen onder koud water schoon.
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan en voeg hier de tuinbonen aan toe.
  • Voeg de knoflook toe en alle kruiden. Meng alles goed samen en laat kort even aanbakken.
  • Breng vervolgens alles op smaak met zout en peper.
  • Giet de water hieraan toe en breng de soep aan de kook voor ongeveer 30min of totdat de tuinbonen gaar zijn.
  • Mix alles vervolgens samen met een staafmixer of in een blender.
  • Moest de soep te dik zijn, voeg er dan een beetje water aan toe.
  • Giet de soep in een kom en giet er nog een beetje olijfolie overheen. Dit zal alle smaken nog meer tot stand brengen!
  • Serveer eventueel met brood en geniet!