Ga terug

Geroosterde bloemkoolsoep

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool gesneden in roosjes
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 l water
  • 2 eetlepels boter
  • handjevol lente ui gesneden(optioneel)

Instructies
 

  • Verwarm alvast de oven voor op 200°.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierin de roosjes bloemkool.
  • Giet hierover de olijfolie en wrijf de roosjes goed in met olijfolie.
  • Plaats ze in de oven op 200° voor ongeveer 20 à 25min totdat ze een beetje geroosterd zijn (goudbruin).
  • Wanneer ze bij de helft van hun baktijd zijn, roer je ze even met een lepel zodat elk roosje mooi geroosterd kan worden.
  • Verhit ondertussen een pan met olijfolie (1 eetlepel) en voeg hierin de ui, knoflook en nootmuskaat toe.
  • Bak dit voor een aantal minuten totdat de ui wat glazig wordt.
  • Wanneer de bloemkool roosjes klaar zijn, voeg je ze toe aan de pan. Meng alles mooi samen.
  • Giet vervolgens het water hieraan toe en verkruimel het bouillonblokje. Laat even koken voor 15min op een middelhoog vuurtje.
  • Plaats vervolgens de soep in een blender en mix deze goed samen totdat alle ingrediënten zijn opgenomen.
  • Open de blender en voeg de boter aan de soep toe. Blend alles weer terug samen.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • De soep dient wat dikker en romig te zijn maar heb je dit liever niet dan kan je er extra water aan toevoegen.
  • Serveer de soep met lente ui (optioneel) en geniet!