Ga terug

Witte bonensoep in een tomatensaus (Loubia)

Ingrediƫnten
  

  • 300 g witte bonen
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 tomaat fijngeraspt
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel chili poeder als je van pittig houdt
  • 500 ml water
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander

Instructies
 

  • Week de bonen in water een nachtje ervoor. Dit zorgt ervoor dat de bonen sneller gaar worden tijdens het koken.
  • Plaats de bonen de volgende dag in een pan en giet er water overheen totdat het water net boven de bonen drijft.
  • Kook deze op een middelhoog vuurtje gaar voor 40min ongeveer.
  • Voor de saus:
  • Verhit een pan met olijfolie en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Bak deze totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en de geraspte tomaat. Meng alles goed samen en laat bakken voor 5min.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de tomatenpuree toe en meng alles mooi samen. Laat bakken voor 10min zodat de zuurtegraad van de tomatenpuree vermindert.
  • Wanneer de bonen bijna gaar zijn, giet je ze af en voeg je deze toe aan de saus. Meng nu alles goed samen en giet het water erbij en breng het aan de kook. De witte bonen kunnen nu verder gaar worden in de saus. Blijf roeren totdat de saus wat ingedikt is. Dit duurt 15min ongeveer.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gehakte peterselie en koriander toe en laat kort even koken.
  • Serveer de witte bonensoep (loubia) in een bord of kom en geniet!