Ga terug

Sabzi

Ingrediƫnten
  

  • 2 prei stronkjes fijngesneden
  • 450 g verse spinazie fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel chiliflakes
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • handjevol fijngehakte koriander/peterselie
  • zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak voor een aantal minuten op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg daarna de fijngesneden prei toe, meng alles goed samen en laat deze even bakken voor een aantal minuten totdat de prei een beetje zachter wordt (5 Ć  8 min ongeveer).
  • Voeg daarna de gesneden spinazie toe en de koriander toe. Meng alles goed samen.
  • Breng het op smaak met zout en peper. Voeg nu ook de chiliflakes en de gemalen korianderzaad toe. Meng alles goed samen.
  • Je zult merken dat het geheel waterig wordt. Dit is heel normaal, blijf dit koken op een middelhoog vuurtje totdat de vocht is opgenomen. Dit kan 15min ongeveer duren.
  • Serveer de sabzi als bijgerecht of je kan het ook eten met heerlijke verse brood als lunch bijvoorbeeld.
  • Geniet!