Ga terug

Broodje kip met honingmosterdsaus

Ingrediƫnten
  

Voor de kip:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 200 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • halve theelepel chilipoeder als je van pittig houdt
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • zout en peper naar smaak

Voor de gekarameliseerde ui:

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui gesneden in slierten

Voor de rauwkost:

  • rauwkost mix naar keuze wortel, ui etc.
  • 1 eetlepel boursin kruidenkaas knoflook en fijne kruiden
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 2 kaasblokjes la vache qui rit

Voor de honing mosterdsaus:

  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd dijon
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel olijfolie
  • Voor het samenstellen van het broodje:
  • halve komkommer in schijfjes gesneden
  • 2-3 broodjes

Instructies
 

Voor de kip:

  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en voeg hier de blokjes kipfilet aan toe en de fijngehakte knoflook.
  • Meng alles goed samen en voeg dan de paprikapoeder, chilipoeder en gedroogde basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de kip voor 10 Ć  12min totdat deze gaar is. Zet daarna even opzij.

Voor de gekarameliseerde ui:

  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een kleine pan en plaats hierin de gesneden ui.
  • Laat deze op een middelhoog vuurtje zacht worden en bak deze voor 15min totdat het mooi gekarameliseerd wordt (zie stappenfoto).
  • Voor de rauwkost:
  • In een kom meng je de rauwkost samen met de boursin, de roomkaas en de blokjes kaas.
  • Meng alles goed samen en zet even opzij.

Voor de honing mosterdsaus:

  • Meng de mayonaise, mosterd, azijn, honing en olijfolie samen in een kom.
  • Voor het opstellen van het broodje:
  • Snijd het broodje door de helft en begin met een laagje van het rauwkost mengsel. Verspreid deze goed en plaats hierboven de gebakken kip en de gekarameliseerde ui.
  • Giet dan een beetje van de honing mosterdsaus met behulp van een lepel over de kip.
  • Plaats er schijfjes komkommer op en zet de andere helft van de brood erop.
  • Serveer en geniet!