Ga terug

Romige aardappel groentesalade

Ingrediënten
  

Voor de salade:

  • 3 à 4 grote vastkokende aardappelen
  • 125 g geraspte wortelen
  • 125 g veldsla 2 handen vol ongeveer of een sla naar keuze

Voor de saus:

  • 450 g volle yoghurt of Griekse, magere, halfvolle
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 2 eetlepels saladekruiden Lidl
  • 1 theelepel azijn of citroensap
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol versgehakte peterselie

Instructies
 

Voor de salade:

  • Kook de aardappelen gaar en laat ze vervolgens afkoelen. Verwijder de schil en snijd ze in kleine blokjes. Het is belangrijk om vastkokende aardappelen te gebruiken anders vallen ze uit elkaar en heb je een gepureerde salade.
  • Plaats de blokjes aardappelen in een ruime kom en voeg hieraan de geraspte wortel toe. Ik heb geraspte wortel uit zak gebruikt. Verkrijgbaar in alle supermarkten.
  • Voeg daarna de veldsla toe en meng goed samen.

Voor de saus:

  • Plaats de yoghurt in een kom en voeg hieraan alle ingrediënten van de saus aan toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Het samenstellen van de salade:

  • Voeg de saus toe aan de salade en meng alles goed samen. De salade dient heel romig te zijn. Proef en voeg eventueel naar smaak extra mayo, mosterd of zout en peper toe.
  • Serveer en geniet!