Ga terug

Havermout harcha

Ingrediënten
  

  • 150 g havermout
  • 250 g fijne griesmeel
  • Snufje zout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 eetlepel honing
  • 25 ml olijfolie
  • 200 ml melk
  • +/- 140ml warm water

Instructies
 

  • Plaats de havermout in een kom en voeg hier water aan toe totdat deze helemaal vochtig is. Zo wordt de havermout wat zachter.
  • Wanneer het water is opgenomen, begin je de resterende ingrediënten toe te voegen.
  • Voeg de fijne griesmeel, het zout, de bakpoeder en de honing hieraan toe.
  • Vervolgens de olijfolie. Meng en verkruimel dit met je handen.
  • Vervolgens voeg je de melk eraan toe. Het mengsel hoort wat plakkerig te zijn. Laat het voor 5min rusten zodat de griesmeel de vocht zal opnemen.
  • Met behulp van water maak je je handen vochtig met water en neem je een beetje van het mengsel in je handen. Vorm dit tot een bal.
  • Vervolgens plaats je het balletje in de havermout.
  • Bedek het balletje met de havermout en vorm tot een schijf.
  • Je kan ook een uitsteker gebruiken voor deze stap zodat je gelijke ronde harcha's verkrijgt.
  • Verhit een ruime pan (zonder olie of boter) en bak hierin de harcha's op een laag vuurtje voor ongeveer 8 min aan beiden zijden. Vervolgens laat je ze op een middelhoog tot hoog vuurtje voor 2 à 3min verder bakken zodat ze mooi goudbruin worden.
  • Serveer met honing en (Marokkaanse) thee.
  • Geniet!