Plaats de havermout in een kom en voeg hier water aan toe totdat deze helemaal vochtig is. Zo wordt de havermout wat zachter.
Wanneer het water is opgenomen, begin je de resterende ingrediënten toe te voegen.
Voeg de fijne griesmeel, het zout, de bakpoeder en de honing hieraan toe.
Vervolgens de olijfolie. Meng en verkruimel dit met je handen.
Vervolgens voeg je de melk eraan toe. Het mengsel hoort wat plakkerig te zijn. Laat het voor 5min rusten zodat de griesmeel de vocht zal opnemen.
Met behulp van water maak je je handen vochtig met water en neem je een beetje van het mengsel in je handen. Vorm dit tot een bal.
Vervolgens plaats je het balletje in de havermout.
Bedek het balletje met de havermout en vorm tot een schijf.
Je kan ook een uitsteker gebruiken voor deze stap zodat je gelijke ronde harcha's verkrijgt.
Verhit een ruime pan (zonder olie of boter) en bak hierin de harcha's op een laag vuurtje voor ongeveer 8 min aan beiden zijden. Vervolgens laat je ze op een middelhoog tot hoog vuurtje voor 2 à 3min verder bakken zodat ze mooi goudbruin worden.
Serveer met honing en (Marokkaanse) thee.
Geniet!