Ga terug

Zalm mangosalsa bowl

Ingrediënten
  

Voor de zalm:

  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper naar smaak

Voor de mango salsa salade:

  • 1 mango in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui fijngesneden
  • 1 grote tomaat in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel saladekruiden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout naar smaak
  • handjevol versgehakte peterselie

Voor de rijst:

  • Tilda brown basmati rijst
  • Water
  • 1 theelepel zout

Voor de yoghurt dille-dressing:

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 theelepel dille kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel citroensap

Instructies
 

Voor de zalm:

  • Snijd de zalm in blokken en plaats in een kom.
  • Voeg de ketjap manis en honing toe. Meng alles goed samen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dek de kom af met een plastiek folie en laat minstens 30min marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200° en bak de zalm voor 15min (circulatiegrill ovenstand).

Voor de mangosalsa salade:

  • Plaats alle ingrediënten van de salade in een kom en zet even opzij.

Voor de rijst:

  • Breng een pan met water aan de kook. Voeg hier het zout aan toe.
  • Kook de rijst volgens de gebruikersaanwijzingen op de verpakking.
  • Voor de yoghurt dille-dressing:
  • Meng alle ingrediënten van de dressing samen in een kom en zet even opzij. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Voor het samenstellen van de bowl:

  • Plaats de rijst in een diepe kom/bord en plaats hierop de gebakken zalm en de mangosalsa salade.
  • Werk af met de heerlijke frisse yoghurt dille-dressing.