Ga terug

Mkhenfar

Ingrediƫnten
  

  • 240 g bloem
  • 240 g fijne griesmeel
  • 1 zakje bakpoeder 15g
  • 8 g instant droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1/2 theelepel zout
  • 720 ml lauwwarm water

Instructies
 

  • Zeef de bloem en het griesmeel in een ruime kom.
  • Voeg hierna de bakpoeder, de droge gist, de suiker en het zout toe. Meng alles goed samen met een garde.
  • Giet vervolgens het lauwwarm water toe en mix samen met behulp van een garde.
  • Dek de kom af met plastiek folie en laat het rijzen totdat het verdubbeld is van volume (ongeveer 1u).
  • Je zult merken dat het beslag wat dikker is geworden. Meng het nog even kort samen met een spatel.
  • Vet een pan in met een beetje zonnebloemolie en giet 1 pollepel van het beslag in de pan.
  • Bak op een middelhoog vuurtje aan beiden kanten gaar en goudbruin.
  • Serveer met honing en een glaasje Marokkaanse muntthee.
  • Geniet!