Ga terug
bananen pancakes

Bananen pancakes

Ingrediënten
  

  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 grote bananen fijngeprakt
  • 60 g gesmolten boter afgekoeld
  • 180 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • extra bananen voor topping
  • handjevol fijngehakte amandelen of pecannoten
  • boter voor het invetten van de pan

Instructies
 

  • In een ruime kom plaats je de bloem, de bakpoeder, het zout, de suiker en vanillesuiker. Meng deze goed samen met behulp van een garde.
  • Prak vervolgens de 2 bananen en plaats deze in een middelgrote kom.
  • Voeg hieraan de karnemelk, de eieren en de gesmolten boter. Zorg dat de boter een beetje afgekoeld is voordat je deze toevoegt aan de ingrediënten. Mix het geheel samen met behulp van een garde.
  • Giet nu dit mengsel bij de droge ingrediënten die je zonet heb samen gemengd in de ruime kom. Roer alles goed samen met een spatel totdat je een mooi beslag verkrijgt.
  • Het beslag hoort niet glad te zijn aangezien er geprakte banaan in zit.
  • Verhit vervolgens een koekenpan op een matig vuurtje. Smeer op de bodem van de pan een beetje boter.
  • Gebruik een pollepel of een ijslepel om het beslag van de pannenkoekjes in de pan te gieten. De grootte van de pancakes kan je zelf bepalen. Van dit beslag heb ik kleinere pancakes gebakken. Zorg dat je telkens dezelfde grootte pollepel of ijslepel gebruikt zodat ze allemaal even groot zijn.
  • Als de bovenkant van de pancakes een aantal bubbeltjes begint te vormen en de randen wat bruiner worden dan is het tijd om de pancakes om te draaien en bak de andere zijde ook goudbruin voor een aantal minuten.
  • Werk zo het resterend beslag af.
  • Serveer met honing, stukjes banaan en noten voor een heerlijke crunch.
  • Geniet!
Trefwoord bananen pancakes