Ga terug

5 van 1 stem
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Voor de bodem

  • 120 g Lotus koekjes gemalen
  • 75 g boter gesmolten

Voor de vulling

  • 250 g mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 eetlepels Biscoff spread smooth
  • 200 ml koude slagroom min. 35% vet

Voor de afwerking

  • 2 volle eetlepels Lotus Biscoff gesmolten
  • gemalen lotus koekjes
  • 4 Lotus koekjes

Instructies
 

De bodem

  • Plaats de koekjes in een keukenmachine en verwerk ze tot je fijne kruimels verkrijgt.
  • Smelt de boter en giet deze geleidelijk toe aan de verkruimelde koekjes. De verhouding van koekjeskruimels en gesmolten boter kan verschillen naargelang het soort koekje je gebruikt. Voeg daarom beetje bij beetje de gesmolten boter toe totdat je de juiste structuur verkrijgt.
  • Mocht je koekjesbodem te nat zijn, dan kan je er extra koekjes bij verkruimelen. Mocht het te droog zijn dan kan je er nog gesmolten boter bij gieten.
  • Verdeel de koekjeskruimels over de glazen.

De vulling

  • Haal de mascarpone aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt en op kamertemperatuur is.
  • Schep de mascarpone in een kom. Voeg hier de vanillesuiker, de suiker en de Lotus Biscoff spread aan toe. Mix alles goed samen met een handmixer of garde.
  • Giet vervolgens de slagroom erbij en blijf kloppen totdat het volledig stijf wordt. Zorg dat de slagroom heel koud is en opklopbaar is (minimum 35% vetgehalte). Dit zorgt ervoor dat de slagroom zeker mooi zal opstijven.
  • Plaats het beslag vervolgens in een spuitzak (optioneel).
  • Neem je serveerglazen erbij en spuit het beslag bovenop de koekjesbodem.
  • Mocht je geen spuitzak hebben kan je het ook met een lepel scheppen in de glazen. Een spuitzak zorgt voor een nette afwerking.
  • Maak de bovenkant glad met een lepeltje.
  • Dek de glazen af en plaats ze in de koelkast voor minimum 6u. Ik raad aan om ze de hele nacht in de koelkast te houden, zo smaken ze veel beter!

De afwerking:

  • Haal de toetjes uit de koelkast en giet in elke glas de gesmolten Biscoff.
  • Werk af met de Lotus kruimels en een Lotus koekje.
  • Geniet!
Trefwoord biscoff, lekkerensimpel, lotus, lotusbiscoff, makkelijkerecepten, nobake, speculoos, toetje, toetjes