Zoetzure kipburger
De bouwstenen van deze burgers passen perfect bij elkaar en hebben zelfs een gemixt tintje; van sojasaus tot chilisaus en cajun. Een diversiteit aan smaken!
De marinade
- 1 kipfilet
- 1/2 theelepel zout
- snufje zwarte peper
- 300 ml karnemelk
- 1 theelepel cajun kruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
De coating
- 200 g bloem
- 100 g maïzena
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
De zoetzure saus:
- 1 theelepel boter
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook fijngehakt
- 150 ml sojasaus
- 100 ml honing
- 3 eetlepels zoete chilisaus
- Sap van 1/2 limoen
De burger:
- 2 broodjes naar keuze
- krulsla
- 1 tomaat
- tuinkers
- of beleg naar keuze
De marinade
Sla de kipfilet een beetje platter met een deegroller of een vleeshamer.
Snijd de kipfilet vervolgens in 2 stukken.
Kruid beiden kanten met de zout en de zwarte peper.
Meng vervolgens de karnemelk met de cajunkruiden en de knoflookpoeder.
Plaats de kipfilet in dit mengsel, dek de kom
af met plastiek folie en laat voor minimum een half uur marineren in de koelkast.
De coating
Plaats de bloem en de maizena in een diepe bord. Voeg de kruiden hieraan toe en roer het samen.
Haal de kipfilet uit de marinade en laat deze even uitlekken.
Haal de kipfilet door de bloem. Zorg dat de gehele kipfilet goed gedekt is met de bloem.
Schud de resterende bloem eraf. Herhaal met de resterende kip.
De saus
Verhit een pan en smelt hierin de boter. Giet de zonnebloemolie erbij.
Voeg de knoflook toe en bak kort op een middelhoog vuurtje.
Giet de sojasaus, de honing, de zoete chilisaus en de limoensap toe. Roer alles samen en laat inkoken voor 15min op een middelhoog vuurtje tot de saus indikt.
De burger
Verhit een ruime pan met olie en bak hierin de burgers goudbruin.
Na het bakken plaats je de kip in de zoetzure saus. Dek deze royaal in de saus.
Snij de hamburgerbroodjes door de helft en leg hierop de krulsla, gevolgd door de kip, de tomaat, de komkommer en de tuinkers.
Geniet!