Ga terug

Kip gyros kapsalon

De malse kip, de kruiden, de frisse tzatziki.. Alles klopt eraan en mijn hart klopt ervan! Dé ultieme comfortfood die je snel en eenvoudig zelf kan maken.
Porties 3

Ingrediënten
  

De aardappelen

  • 4 aardappelen
  • olie om te frituren
  • zout

De kip

  • 500 g kippendijen in repen gesneden
  • 1 theelepel komijn gemalen
  • 1 theelepel oregano gedroogd
  • 1/2 theelepel kaneel gemalen
  • 1 theelepel paprika gerookte
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie

De tzatziki

  • 1/2 komkommer
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel verse dille fijngehakt
  • snufje zout
  • snufje zwarte peper

De afwerking

  • 2 handjesvol mozzarella geraspt
  • 1/2 rode ui
  • 2 cherry tomaten
  • handjevol verse peterselie of koriander fijngehakt

Instructies
 

De aardappelen

  • Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van ongeveer 1cm.
  • Verhit een pan of een friteuse met olie en bak hierin de aardappelen gaar en goudbruin.
  • Plaats ze op een bord en strooi er wat zout overheen. Meng samen en zet even opzij.

De kip

  • Plaats het kippendij in een kom en voeg hieraan alle ingrediënten toe. Meng het samen en dek de kom af met plastiek folie. Laat voor minimum 30 minuten marineren in de koelkast.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie en bak hierin de kippendijen gaar. Plaats ze op een bord en zet even opzij.

De tzatziki

  • Rasp komkommer en plaats deze in een zeefje of vergiet en druk het vocht grotendeels er uit. Je kan het ook in een doek doen en het vocht zo uitwringen. Kijk wat voor jou het beste werkt.
  • Plaats de geraspte komkommer in een kom en voeg hieraan de Griekse yoghurt, de knoflook, de citroensap en de verse dille toe. Roer alles samen en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Dek de kom af en plaats deze in de koelkast.

Samenstellen

  • Plaats de gebakken aardappelen in de ovenschaal. Verdeel ze gelijk en plaats de gebakken kippendij filet erop.
  • Verdeel vervolgens de geraspte mozzarella hierover.
  • Plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 200° voor 10 minuten of tot de kaas gesmolten en goudbruin is geworden.

Afwerking

  • Werk af met de rode ui, de tomaatjes en de tzatziki saus. Verdeel er nog verse koriander/peterselie overheen en geniet!