Diner – January 25, 2023
Zachte aardappelrolletjes
Zachte aardappelrolletjes
Hoe vaker je in de keuken staat, hoe beter je kookkunsten worden 👌🏼. Begin met eenvoudige recepten en je zult merken dat het steeds makkelijker en leuker wordt. Voordat je het weet, loopt alles op rolletjes… bij mij is het deze keer op aardappelrolletjes gelopen om precies te zijn 🤭. Deze heeerlijke potato rolls zijn niet alleen simpel om te maken, maar ook een echte crowdpleaser. Ze zijn perfect als snack voor tussendoor, om die middag-dip te bestrijden ⛽, of als bijgerecht bij je hoofdgerecht. Denk aan een feestelijke maaltijd of een gezellig etentje met vrienden – deze aardappelrolletjes passen overal bij.
Het geheim zit ‘m in de combinatie van zachte aardappel vanbinnen en een krokant laagje vanbuiten. Voeg wat verse kruiden of gesmolten kaas toe voor extra smaak, of geef ze een pittige twist met een snufje chilipoeder. Maak ze uniek door ze te vullen met je favoriete ingrediënten, zoals gehakt, groente of een hartige kaasmix. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Serveer de zachte aardappelrolletjes met een kommetje sweet chili saus en take a bite – heavenly! Of ga voor een frisse yoghurtdip of knoflooksaus als je zin hebt in iets anders. Hoe je ze ook combineert, ze zorgen altijd voor een glimlach aan tafel.
Deze potato rolls zijn niet alleen heerlijk, maar ook superleuk om te maken. Perfect om samen met vrienden of kinderen in de keuken te staan en te rollen. That’s how I rollll 😏 – jij ook? Ga aan de slag en maak van deze heerlijke aardappelrolletjes jouw nieuwe favoriet!
Zachte aardappelrolletjes
Deze aardappelrolletjes zijn een echte must-try! Krokant van buiten, zacht van binnen en heerlijk veelzijdig – perfect als snack of bijgerecht. 🎉
Ingrediënten
- 4 grote aardappelen
- 1 eetlepel margarine boter
- 1 ui fijngesneden
- 1 theelepel curcuma
- 1 theelepel oregano
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 50 g geraspte mozzarella/kaas naar keuze
- handjevol verse peterselie/koriander fijngehakt
- 1 pak yufka vellen verkrijgbaar bij de Turkse supermarkt
Instructies
- Schilde aardappelen en snijd ze in grote blokken.
- Kook ze gaar en stamp ze fijn met een stamper of vork.
- Voeg de boter toe, de ui, alle kruiden, de geraspte kaas en de verse peterselie toe.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper. Meng alles goed samen.
- Neem de yufkavellen erbij en verdeel het aardappelmengsel in een dunne strook over de brede kant van het deegvel.
- Rol het voorzichtig strak op. Je kunt het beste eerst een stukje rollen, dan de zijkanten naar binnen vouwen en vervolgens verder rollen. Bestrijk het uiteinde met een beetje water zodat de rolletjes dichtblijven. De vouwtechniek kan je vergelijken met het vouwen van een loempia.
- Werk zo de gehele vulling af.
- Verhit een ruime pan met een beetje zonnebloemolie.
- Bak op een middelhoog vuurtje de rolletjes goudbruin langs alle zijden. Besmeer met behulp van een kwastje alle kanten tijdens het bakken van de rolletjes in met een beetje olie. Zo verkrijg je sneller die mooie goudbruine kleur.
- Bak zo alle rolletjes af.
- Je kan de rolletjes ook in de oven bakken voor 10 minuten op 200° of totdat de rolletjes mooi goudbruin worden.
- Serveer ze met jouw favoriete sausje en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!