Zachte aardappelrolletjes

door Soumia

Hoe vaker je in de keuken staat, hoe beter je kookkunsten worden👌🏼. Voordat je het weet loopt alles op rolletjes…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
… bij mij is het deze keer op aardappel rolletjes gelopen om precies te zijn🤭. Deze heeerlijke potato rolls zijn ideaal als snacks🤤. Perfect om de lage energielevel in de middag aan te vullen⛽, of als side dish van je hoofdgerecht😋

⠀⠀
Dip de aardappel rolletjes in een kommetje sweet chili saus en take a bite😍. That’s how I rollll😏

INGREDIËNTEN

  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • halve theelepel chili poeder (als je van pittig houdt)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol fijngehakte peterselie/koriander
  • 4 grote aardappelen
  • 1 eetlepel boter
  • 1 pak yufka vellen (verkrijgbaar bij alle Turkse supermarkten)
  • 1 ei, geklutst

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 200•.
  • Verhit een ruime pan met olijfolie en voeg de ui, knoflook en rode paprika toe. Bak deze totdat de ui en paprika zachter zijn.
  • Voeg vervolgens alle kruiden toe en breng het op smaak met zout en peper.
  • Voeg daarna de tomatenpuree toe en meng alles goed samen. Laat het even bakken voor een 5 tal minuten.
  • Als laatste voeg je de verse peterselie toe. Zet vervolgens even opzij.
  • Schil ondertussen de aardappelen, kook ze gaar en stamp ze fijn. Voeg de boter toe en meng alles goed samen.
  • Voeg de groentenmengsel toe aan de aardappelpuree en meng alles goed samen. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Bestrijk de yufkavellen aan beide kanten met gesmolten boter.
  • Verdeel het aardappelmengsel in een dunne strook over de brede kant van het velletje.
  • Rol het voorzichtig strak op. Je kunt het beste eerst een stukje rollen, dan de zijkanten naar binnen vouwen en vervolgens verder rollen. Bestrijk het uiteinde met een beetje water zodat het zeker vast blijft plakken. De vouwtechniek kan je vergelijken met het vouwen van een loempia.
  • Werk zo de gehele vulling af.
  • Plaats de rolletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze met een geklutst ei.
  • Bak ze voor ongeveer 10min op 200• of totdat de rolletjes mooi goudbruin worden.
  • Serveer met jouw favoriete sausje en geniet!

 

You may also like

5 reacties

Latifa 15 januari 2020 - 17:41

Hey Soumia

Zijn die yufka vellen al voorgeknipt of moet ik het zelf doen. Ik zie namelijk driehoek vorm op jouw afbeeldingen

Reply
Soumia 22 januari 2020 - 22:51

Hi Latifa,

De yufka vellen zijn al voorgeknipt dus ze worden echt verkocht in driehoeken x

Reply
Laila 22 januari 2020 - 20:06

Ziet er weer heerlijk uit 😋
Hoeveel rolletjes heb je hieruit gekregen?

Bedankt voor het delen van je recepten 😘

Reply
Soumia 22 januari 2020 - 22:55

Hi Laila,

Ik heb hier ongeveer 22 à 23 rolletjes uitgekregen.. Hangt ook af hoeveel vulling je gebruikt dus dit kan een beetje verschillen.

Graag gedaan, met alle liefde! x

Reply
Hermien 6 september 2020 - 14:27

oh lekker lijkt veel op een loempia ga het een keer maken eerst de vellen kopen

Reply

Laat een reactie achter