Diner – January 25, 2023

Zachte fetakaas broodjes

Zachte fetakaas broodjes

Zachte fetakaas broodjes

Ingrediënten
  

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 160 ml water
  • 1 extra eetlepel zonnebloemolie

Voor de vulling:

  • bosje verse peterselie fijngesneden
  • 200 g feta of witte kaas, verkruimeld
  • snufje peper

Afwerking:

  • 1 losgeklopt ei
  • handjevol zwarte komijnzaad of sesamzaadjes

Instructies
 

Voor het deeg:

  • Plaats de bloem in een kom en voeg de zout, droge gist en suiker hieraan toe. Meng dit even samen.
  • Voeg vervolgens het water en de zonnebloemolie toe.
  • Meng en kneed alles samen voor ongeveer 10min totdat je een soepel deeg verkrijgt. Je kan hiervoor het best een keukenmachine gebruiken.
  • Het deeg zal na het kneden een beetje plakkerig zijn.
  • Verwijder het deeg uit de keukenmachine en plaats het op je werkplek.
  • Giet 1 eetlepel zonnebloemolie over het deeg en kneed het mooi samen. Je zult merken dat het deeg niet meer plakkerig is.
  • Maak een grote bal van het deeg en plaats deze in een ruime kom.
  • Dek het deeg af met plastiek folie en daarboven een theedoek. Laat deze voor ongeveer 1 uur rijzen of totdat het deeg verdubbelt is van volume.

Voor de vulling:

  • Snijd de peterselie fijn en plaats deze in een ruime kom.
  • Verkruimel vervolgens de fetakaas erbij, voeg de peper toe en meng alles goed samen.
  • Dek de kom af en zet even opzij.
  • Voor het vormen van de broodjes:
  • Plaats je gerezen deegbal op je werkplek.
  • Vorm het deegbal tot een lange staaf en snijd deze in 14 gelijke stukken.
  • Tip: Snijd eerst de helft van de staaf. Vervolgens snijd je 2 helften in gelijke stukken. Blijf telkens elke stuk in de helft snijden totdat je er 14 verkrijgt.
  • Vorm daarna de 14 stukken deeg tot mooie ronde balletjes.
  • Neem 1 bolletje deeg en duw deze rustig plat tot een cirkel. Dep je handen met zonnebloemolie zodat het deeg niet zal plakken.
  • Plaats daarna 1 eetlepel van de vulling onderaan de cirkel.
  • Sluit de vulling door het deeg erover heen te doen. Sluit deze goed dicht zodat de vulling er niet uit valt. (zie stappenfoto’s).
  • Snijd met behulp van een mes 4 à 5 inkepingen. (zie stappenfoto’s).
  • Rol het vervolgens voorzichtig op.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierin je gevormd broodje.
  • Werk de rest van de deegballetjes op die manier af.
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat ze vervolgens rijzen voor 15 à 20min.
  • Smeer de broodjes in met 1 losgeklopt ei en strooi er een beetje zaadjes overheen.
  • Bak ze vervolgens voor 30 à 40min of totdat de broodjes goudbruin worden in een voorverwarmde oven op 180•.
  • Verwijder ze daarna uit de oven en dek ze onmiddellijk af met een theedoek wanneer ze nog warm zijn. Zo blijven ze lekker zacht.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept