Zachte gevulde broodjes

door Soumia

Deze zachte gevulde broodjes zijn niet alleen suuuperlekkker😋, maar zien er ook nog eens Feta-stischhh uit🤭😍
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We gaan deze keer voor een doubble softness, zowel de buitenkant als de met feta kaas gevulde binnenkant is heerlijk zacht🥰 Zooo lekker zacht dat je je tanden niet eens bij nodig hebt🤤😝
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Schrik niet van de versiering, ziet er moeilijk uit maar is ontzettend simpel😱 Zeker het proberen waard❤

INGREDIËNTEN

Voor het deeg:

  • 250g bloem
  • 1 eetlepel droge gist
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 160ml water
  • 1 extra eetlepel zonnebloemolie

Voor de vulling:

  • bosje verse peterselie, fijngesneden
  • 200g feta (of witte kaas), verkruimeld
  • snufje peper

Afwerking:

  • 1 losgeklopt ei
  • handjevol nigellazaad of sesamzaadjes

BEREIDINGSWIJZE

Voor het deeg:

  • Plaats de bloem in een kom en voeg de zout, droge gist en suiker hieraan toe. Meng dit even samen.
  • Voeg vervolgens het water en de zonnebloemolie toe.
  • Meng en kneed alles samen voor ongeveer 10min totdat je een soepel deeg verkrijgt. Je kan hiervoor het best een keukenmachine gebruiken.
  • Het deeg zal na het kneden een beetje plakkerig zijn.
  • Verwijder het deeg uit de keukenmachine en plaats het op je werkplek.
  • Giet 1 eetlepel zonnebloemolie over het deeg en kneed het mooi samen. Je zult merken dat het deeg niet meer plakkerig is.
  • Maak een grote bal van het deeg en plaats deze in een ruime kom.
  • Dek het deeg af met plastiek folie en daarboven een theedoek. Laat deze voor ongeveer 1 uur rijzen of totdat het deeg verdubbelt is van volume.

Voor de vulling:

  • Snijd de peterselie fijn en plaats deze in een ruime kom.
  • Verkruimel vervolgens de fetakaas erbij, voeg de peper toe en meng alles goed samen.
  • Dek de kom af en zet even opzij.

Voor het vormen van de broodjes:

  • Plaats je gerezen deegbal op je werkplek.
  • Vorm het deegbal tot een lange staaf en snijd deze in 8 gelijke stukken.
  • Tip: Snijd eerst de helft van de staaf. Vervolgens snijd je 2 helften in gelijke stukken totdat je er 8 verkrijgt. Je kan ook een weegschaal gebruiken om de balletjes te wegen zodat ze zeker even groot zijn.
  • Vorm daarna de 8 stukken deeg tot mooie ronde balletjes.
  • Neem 1 bolletje deeg en duw deze rustig plat tot een cirkel. Dep je handen met zonnebloemolie zodat het deeg niet zal plakken.
  • Snijd onderaan met behulp van een pizza snijder of een mes horizontale lijnen (zie stappenfoto’s onderaan).
  • Vouw vervolgens de bovenkant van de cirkel naar binnen toe (zie stappenfoto’s onderaan). Duw deze een beetje plat met je handen en plaats in het midden 1 à 2 eetlepels van je vulling.
  • Vouw 1 zijkant diagonaal naar binnen toe en doe dit ook voor de andere zijkant. Je hebt nu een driehoek gevormd met de patroon vooraan (zie stappenfoto’s).
  • Doe dit voor de rest van je deegballetjes.
  • Plaats je broodjes vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier
  • Dek de broodjes af met een theedoek en laat ze vervolgens rijzen voor 15 à 20min.
  • Smeer de broodjes in met 1 losgeklopt ei en strooi er een beetje zaadjes overheen.
  • Bak ze vervolgens voor 30 à 40min of totdat de broodjes goudbruin worden in een voorverwarmde oven op 180•.
  • Verwijder ze daarna uit de oven en dek ze onmiddellijk af met een theedoek wanneer ze nog warm zijn. Zo blijven ze lekker zacht.
  • Serveer en geniet!

STAPPENFOTO’S

You may also like

5 reacties

Samira 8 mei 2020 - 22:52

Hey soumia

Bedankt vr de heerlijke recepten. Ze zien er allemaal super smakelijk uit!
Vraagje, kan ik de peterselie door iets anders vervangen? Ben zo gn dan wanneer m de peterselie overheerst Heb je suggesties aub?
Grtjs sam

Reply
Soumia 12 mei 2020 - 08:57

Hi Samira,

Dat kan zeker! Koriander heeft een wat minder sterke smaak dus deze kan je ook gebruiken! Mocht je dit ook te sterk vinden, dan kan je gedroogde basilicum gebruiken.

Liefs,

Sou

Reply
Samira 8 mei 2020 - 23:14

Oeps veel schrijffouten gemaakt. Bedoel dus dat ik geen fan ben wanneer de peterselie overheerst😊

Reply
Philipp 20 augustus 2020 - 10:17

Hallo Soumia!

Wat een ontzettend leuke, mooie, heerlijke, ik kan niet kiezen blog is dit zeg 🙂 . Pfff, het ziet er allemaal zo lekker uit! Wij hebben gisteren de Kerrie Broccolisoep gemaakt en deze was heel lekker! Vanavond gaan we de Indiase gehaktballen proberen, of althans mijn fantastische vriendin gaat ze maken en ik mag er dan van genieten haha. Ik laat je wel weten of het gelukt is!

Reply
Soumia 20 augustus 2020 - 11:35

Hi Philipp,

Aaahw dank je wel voor de mooie complimenten! Ik ben blij dat ik jullie kan inspireren met mijn gerechten!
Hmm de Indiase gehaktballen zullen jullie zeker heerlijk vinden haha ik ben benieuwd naar jullie mening 🙂

Liefs,
Sou

Reply

Laat een reactie achter