Zachte Marokkaanse broodjes

door Soumia

 

INGREDÏENTEN

Voor het deeg:

  • 300g bloem
  • 200g griesmeel
  • 2 eetlepels melkpoeder
  • snufje zout
  • 1 eetlepel droge gist
  • 100ml zonnebloemolie
  • ongeveer 250ml lauw warm water

Voor de vulling:

  • 1 kipfilet, klein gesneden
  • 1 rode paprika, fijngehakt
  • 1 wortel, fijngeraspt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 1 theelepel curcuma
  • zout en peper naar smaak
  • 1 à 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Handjevol fijngehakte koriander/peterselie

BEREIDINGSWIJZE

Voor de vulling:

  • Verhit een pan en giet een beetje zonnebloemolie.
  • Voeg de paprika, ui, knoflook en wortel toe. Bak deze voor een aantal minuten totdat ze zachter worden.
  • Voeg daarna de blokjes kip hieraan toe.
  • Kruid de kip met de curcuma en bak deze gaar. Breng het op smaak met zout en peper.
  • Roer alles mooi samen en laat het voor 2min bakken.
  • Plaats de kip vulling in een kom en laat even afkoelen.

Voor het deeg:

  • Meng de bloem samen met de griesmeel in een kom.
  • Voeg de melkpoeder en het zout toe. Meng alles goed samen.
  • Plaats de gist in een kommetje of glas en giet er een beetje water aan toe. Dek de glas of het kommetje met een plastiek folie en laat het voor 10min zitten. Als het goed is, is je gist verdubbeld van volume en schuimig geworden. Giet deze vervolgens in de kom met de rest.
  • Giet vervolgens de zonnebloemolie erbij.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed alles goed samen met behulp van een keukenmachine of je handen.
  • Dek het deeg met een theedoek af en laat het voor 1 uur rijzen.

Voor het vormen van de broodjes:

  • Stort het deeg op je werkplek en verdeel het in gelijke balletjes. De balletjes dienen niet te groot zijn (zie foto’s).
  • Smeer je handen met een beetje zonnebloemolie zodat het deeg niet plakt in je handen. Plaats ook een beetje zonnebloemolie op je werkplek.
  • Neem 1 balletje deeg en druk deze een beetje plat tot een ronde cirkel.
  • Plaats een plakje kaas en 1 eetlepel van de kip vulling in het midden en vouw de randen van het deeg goed dicht. Vorm het vervolgens weeral in een balletje en druk het nogmaals plat tot een ronde cirkel.
  • Om het gewenste effect te verkrijgen zoals in onderstaande foto’s kan je met behulp van een uitsteker of een kommetje een cirkel maken in het midden van je broodje. Steek deze niet te diep anders komt de vulling eruit tijdens het bakken.
  • Snijd vervolgens met een pizza snijder of mes diagonale lijnen over het broodje (zie foto).
  • Vorm zo alle broodjes met de resterende balletjes deeg en vulling.
  • Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bestrijk de broodjes met een mengsel van 1 eigeel en een beetje melk zodat ze goudbruin worden tijdens het bakken.
  • Als laatste kan je er nog sesamzaadjes op strooien.
  • Bak de broodjes voor 30min ongeveer op 200° of totdat deze mooi goudbruin worden. Houd rekening ermee dat elke oven kan verschillen.

You may also like

4 reacties

Pieta Janssen - van Tuil 22 mei 2019 - 12:24

Hallo Soumia. Ik ontvang sinds kort je verassende en vooral lekkere recepten. Ik wil graag een keer wat maken met Rash el Hanout en of Za’atar. Kan ik dat van jou een keer verwachten of heb je een tip?.
Groetjes, Pieta.

Reply
Soumia 22 mei 2019 - 18:40

Dag Pieta,

Wat leuk om te lezen, dank je wel!

Ik zal zeker nog recepten delen waar ik deze 2 heerlijke kruiden zal gebruiken. Je kan ze namelijk in verschillende gerechten gebruiken, heerlijk!

Reply
Angelique 31 mei 2019 - 17:23

Salam alaikoum,

Wat een heerlijke recepten allemaal! Ma sha Allah!

Dit recept zou ik graag willen maken maar het is mij niet duidelijk of het om fijne of groffe griesmeel gaat?

Reply
Soumia 1 juni 2019 - 11:13

Wa alaykoum salam,

Aaah dank je wel lieverd!

Hier heb ik fijne griesmeel gebruikt 🙂

Reply

Laat een reactie achter