Hoofdgerechten – 18 augustus 2021

Zalm mangosalsa bowl

Zalm mangosalsa bowl

Ondanks dat ik dit jaar mijn vakantie heb moeten annuleren, heb ik toch veel ‘gerijst’. Deze keer naar een heerlijke bestemming samen met Tilda Rijst.
Want check deze yummy zalm bowl met een zonnige mango salsa salade. De combinatie samen met de glutenvrije volkoren rijst van Tilda geeft een ware smakensensatie na elke bite.
De glutenvrije volkoren rijst van Tilda heeft een zachte nootachtige smaak is rijk aan vezels en bevat andere belangrijke voedingsstoffen.
Deze post is in samenwerking met @tildarice.be.

Zalm mangosalsa bowl

Ingrediënten
  

Voor de zalm:

  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper naar smaak

Voor de mango salsa salade:

  • 1 mango in blokjes gesneden
  • 1 kleine rode ui fijngesneden
  • 1 grote tomaat in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel saladekruiden
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout naar smaak
  • handjevol versgehakte peterselie

Voor de rijst:

  • Tilda brown basmati rijst
  • Water
  • 1 theelepel zout

Voor de yoghurt dille-dressing:

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 theelepel dille kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel citroensap

Instructies
 

Voor de zalm:

  • Snijd de zalm in blokken en plaats in een kom.
  • Voeg de ketjap manis en honing toe. Meng alles goed samen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Dek de kom af met een plastiek folie en laat minstens 30min marineren.
  • Verwarm de oven voor op 200° en bak de zalm voor 15min (circulatiegrill ovenstand).

Voor de mangosalsa salade:

  • Plaats alle ingrediënten van de salade in een kom en zet even opzij.

Voor de rijst:

  • Breng een pan met water aan de kook. Voeg hier het zout aan toe.
  • Kook de rijst volgens de gebruikersaanwijzingen op de verpakking.
  • Voor de yoghurt dille-dressing:
  • Meng alle ingrediënten van de dressing samen in een kom en zet even opzij. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

Voor het samenstellen van de bowl:

  • Plaats de rijst in een diepe kom/bord en plaats hierop de gebakken zalm en de mangosalsa salade.
  • Werk af met de heerlijke frisse yoghurt dille-dressing.

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept