– Hoofdgerechten-
Zalm taco’s met een chili sausje

Photography by sihamdaily.nl
Zalm taco’s met een chili sausje
Soms kom je een gerecht tegen dat meteen schreeuwt: maak mij nu! Nou, dat had ik met deze zalm taco’s. Een perfecte combinatie van comfort food en een vleugje spice. En het beste? Het is supersimpel om te maken! Ideaal voor doordeweeks, maar ook helemaal feestelijk genoeg voor een gezellig etentje met vrienden. Met die mooie kleuren op je bord lijkt het meteen alsof je iets heel bijzonders hebt klaargemaakt. Maar stiekem.. is het kinderlijk eenvoudig. 😉
Wat ik zo leuk vind aan dit recept is de balans. De zachte smaak van avocado en romige chili-mayo combineren heerlijk met de kruidige, sappige zalm. En dan nog dat frisse van de rode kool en een klein pitje van de sriracha. Elke hap is een smaakexplosie!
Oh, en laten we het even hebben over de presentatie. Die zwarte sesamzaadjes geven het geheel net dat beetje extra. Je zou er bijna een food-foto van willen maken voordat je begint. (Oké, wie houd ik voor de gek? Dat doe ik dus altijd!)
Hoewel het recept heerlijk precies is, ben ik zelf van het koken op gevoel. Heb je zin in extra spice? Doe een scheutje meer sriracha in het sausje. Ben je geen fan van rode kool? Vervang het met wat ijsbergsla of komkommerlinten. Het fijne van dit soort gerechten is dat je lekker kunt spelen met de ingrediënten. En dat maakt koken toch zo leuk?
Of je nou een snelle maaltijd voor jezelf maakt of indruk wilt maken op je visite, deze zalm taco’s passen altijd. Even een tip: zet alle ingrediënten op tafel en laat iedereen zelf zijn taco samenstellen. Dat maakt het nóg gezelliger. En minder werk voor jou. Win-win!
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt fan van dit soort gerechten. Simpel, snel, maar toch boordevol smaak. Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en geniet van dit zalige gerecht. Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?

Zalm taco’s met een chili sausje
Ingrediënten
Voor de zalm
- 450 g zalmfilet in blokken gesneden
- 1 theelepel cajun kruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Voor het sausje
- 2 eetlepels sweet chilisaus
- 3 eetlepels kewpie mayonaise
- 1 eetlepel sriracha
- 1 eetlepel limoensap
- Voor het samenstellen
- 1 avocado
- rode kool hoeveelheid naar keuze
- lente ui hoeveelheid naar keuze
- zwarte sesamzaadjes hoeveelheid naar keuze
- kleine tortillavellen medium
Instructies
Voor de zalm
- Plaats de blokjes zalmfilet in een ruime kom en voeg hieraan de kruiden en de zonnebloemolie toe. Meng alles goed samen tot de zalm bedekt is met de kruiden en olie.
- Bak de zalm in een voorverwarmde oven op 180• voor 8 à 9 minuten (boven- en onderwarmte).
Voor het sausje
- Meng alle ingrediënten van het sausje in een kom met behulp van een garde of lepel. Zet even opzij.
- Voor het samenstellen
- Verwarm een tortillavel en stel het naar smaak samen met de avocado, rode kool en de gebakken zalmblokjes.
- Verdeel hier royaal de saus overheen en werk af met de lente ui en de zwarte sesamzaadjes.
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
Hoi Sou,
Een heerlijk gerecht.
Ik heb echter geen oven.
Kan ik de blokjes zalm ook bijvoorbeeld in een koekenpan bakken?
Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Hoi Manolito,
Wat leuk dat je het gerecht wilt proberen! Geen oven? Geen probleem! Je kunt de zalmblokjes inderdaad prima in een koekenpan bakken. Verhit een beetje olie in de pan op middelhoog vuur en bak de blokjes zalm ongeveer 2-3 minuten per kant, totdat ze mooi goudbruin en gaar zijn. Zorg ervoor dat je ze niet te lang bakt, zodat de zalm lekker sappig blijft.
Ik hoop dat het zo lukt en dat je ervan zult genieten! Laat me weten hoe het smaakt.
Liefs,
Soumia
Heerlijk recept! Zelfs mn kinderen die geen vis lusten vonden het lekker 😀
Wat leuk! Zo fijn om te horen dat zelfs de kinderen die normaal geen vis lusten hebben genoten! 😄 Dit maakt mijn dag. Bedankt voor het delen, en hopelijk kan ik jou en de kids met nog meer recepten blij maken! 😊
😋👌🏻