Hoofdgerechten – January 25, 2023

Zalmburger

Zalmburger

Ik wilde vroeger altijd al de gemeente in als burgermeester..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Want elke inwoner zou sowieso dan recht hebben op deze heeeeerlijke zalmburgers. De bouwstenen van deze zalmburgers passen perfect bij elkaar en hebben zelfs een Asian tintje; van sojasaus, sesamolie tot aan een pittig smaakje van de sriracha mayo saus.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Suuuper simpel om te maken dus ik zalm gelijk met jullie delen

Zalm burger

Ingrediënten
  

Voor de zalm:

  • 2 zalmfilets zonder vel
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 lente uien fijngesneden
  • handjevol koriander/peterselie fijngehakt
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 1 eetlepel sriracha
  • 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • 2 eigelen
  • 2 eetlepels panko/broodkruimels
  • 1 theelepel chili vlokken

Voor de saus:

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels sriracha
  • 1 theelepel zwarte sesamzaadjes

Voor de burger:

  • afbak burgerbroodjes schelpbroodjes of broodjes naar keuze
  • rode kool
  • tomaat
  • komkommer
  • groente naar keuze

Instructies
 

Voor de zalm:

  • Snijd de zalm in grote stukken en maal deze in een keukenmachine tot gehakt.
  • Plaats de gemalen zalm in een ruime kom en voeg hier alle resterende ingrediënten aan toe.
  • Meng het goed samen en dek de kom af met plastiek folie. Plaats de gemarineerde zalm nu in de koelkast voor 1 uur.
  • Vorm vervolgens gelijke burgers. Tip: je kan hiervoor een grote ijslepel voor gebruiken. Zo weet je zeker dat ze even groot zijn. Zulke ijslepels vind je overal: Action, AH, Zeeman etc. Erg handig om in huis te hebben!
  • Mocht het mengsel te veel plakken in je handen waardoor het moeilijk is om een burger te vormen, dan kan je je handen een beetje invetten met zonnebloemolie en zo de burgers vormen.
  • Verhit een ruime pan met zonnebloemolie en bak hierin de burgers gaar. Ongeveer 3min per kant op een middelhoog vuurtje. De burgers dienen een mooi goudbruin kleurtje te hebben!
  • Plaats de burgers na het bakken op een vel keukenpapier en zet ze even opzij.

Voor de saus:

  • Plaats de Sriracha, mayonaise en de zwarte sesamzaadjes in een kom.
  • Meng deze goed samen met behulp van een lepel en je saus is klaar!

Voor het samenstellen van de burgers:

  • Zorg dat je alle groenten al hebt voorgesneden en klaar hebt staan. Dit maakt het een stuk gemakkelijker én sneller om een burger te vormen. Zo vermijd je ook chaos in de keuken!
  • Snijd de broodjes door de helft en rooster deze in een pan met een beetje boter. Je kan ze ook kort bakken in de oven (afhankelijk welk type broodje je gebruikt).
  • Plaats op de bodem van het broodje een theelepel van de sriracha-mayo saus, vervolgens de gesneden rode kool, de zalmburger, extra sriracha-mayo saus, tomaat en komkommer. Plaats nog wat extra saus en eindig met de bovenkant van het broodje.
  • Uiteraard kan je dit ook op je eigen manier doen met groente naar keuze. Ik heb bovenop de burgers ook wat rucola en Parmezaanse kaas geplaatst + extra sriracha saus.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept