Diner – January 25, 2023
Zalmspiesjes
Zalmspiesjes
Vroeger vond ik rekenen helemaal niet leuk op school, maar viskunde is helemaal mijn ding.
Want check deze heerlijke zalmspiesjes eens. Ze zijn lekker gemarineerd met een jasje van een BBQ sausje. De zalmspiesjes komen lekker zacht en vol van smaken en aroma’s uit de oven.
Bij @keukenvansou viskunde komen geen ingewikkelde formules aan te pas, het blijft altijd heel simpel en de uitkomst is altijd: YUMMY!
Zalmspiesjes
Ingrediënten
- 400 g zalm in grote stukken gesneden
- 1 groene paprika grofgesneden
- 1 rode paprika grofgesneden
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel bbq saus
- 1 eetlepel sojasaus
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm alvast de oven voor op 200°.
- Plaats de gesneden blokjes zalm in een ruime kom en voeg hieraan de fijngehakte knoflook, zonnebloemolie, honing, ketjap manis, bbq saus en sojasaus aan toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Meng alles goed samen totdat de zalm helemaal bedekt is met de marinade.
- Dek de kom af met plastiek folie en laat de zalm marineren voor minimum 30min in de koelkast.
- Rijg vervolgens de zalm en de stukjes paprika aan de spiezen.
- Plaats de zalmspiesjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Werk het af totdat je alle zalm hebt gebruikt.
- Mocht er wat marinade overblijven in de kom, kan je deze nog smeren over de zalmspiesjes.
- Plaats de zalmspiesjes in de oven voor ongeveer 15min op 200°. Je kan de zalmspiesjes ook op de barbecue bakken voor 10min ongeveer.
- Wanneer de zalmspiesjes klaar zijn, kan je het nog afwerken met vers gehakte koriander.
- Serveer en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!