Zomerse pastasalade

door Soumia

Ik weet niet hoe het weer is bij jou, maar hier in België is het superheet en voelt het geweldig. Het is eindelijk zomer en ik hoop dat het een tijdje zal duren.

Deze zwoele weersomstandigheden vragen om barbecues, salades en ijslollys, ahh ijslolly’s! Het vraagt ​​ook om heerlijke seizoensproducten, zwembaden, sandalen en drie douches per dag, maar laten we vandaag even salade bespreken.

Onlangs volgde ik een Italiaanse chef die constant over Italiaanse kruiden sprak. Denk maar aan oregano, basilicum etc. Hij inspireerde mij om een salade met deze kruiden te bereiden. Aangezien het “Healthy Monday” is op de blog, leek me dit het perfect recept!

Deze salade is verfrissend, scherp, zoet en lekker. Kortom, perfect voor de zomer!

BEKIJK HIER DE INSTRUCTIE VIDEO (1MIN):

INGREDIËNTEN

Voor de salade:

  • 500g volkoren penne pasta
  • 1 rode ui, in slierten
  • snoeptomaten
  • mini mozzarella ballen, gesneden in de helft
  • zwarte olijven

Voor de dressing:

  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel droge basilicum
  • 1 theelepel oregano
  • zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE

  • Breng een pan water aan de kook en kook hierin de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Als de pasta gaar is, doe je deze in een vergiet.  Spoel de pasta met koud water zodat deze niet verder zal koken.
  • Plaats de pasta in een kom en voeg de ui, tomaten, mozzarella en olijven toe.
  • Plaats alle ingrediënten van de dressing in een kom en meng alles goed samen.
  • Voeg de dressing toe aan de salade en meng alles goed samen.
  • Strooi een beetje Parmezaanse kaas bij het serveren van de salade en geniet!

Tip:

  • Vervang de Parmezaanse kaas door fetakaas.
  • De dressing kan je mixen in een hakmachine om een glad mengsel te verkrijgen.
  • Voeg extra zonnebloemolie of citroensap bij de dressing, mocht je deze droog vinden.

You may also like

Laat een reactie achter