Bestrooi je werkblad met een beetje bloem zodat de bladerdeeg straks niet zal plakken.
Plaats de vierkanten plakken bladerdeeg langs elkaar en vorm deze tot een rechthoek (zie stappenfoto’s onderaan)
Zorg dat je de zijkanten van de plakken bladerdeeg aan elkaar plakt zodat ze één geheel worden. Doe dit eerst met je handen en maak het daarna gladder met behulp van een deegroller.
Mocht je een rechthoekige bladerdeeg vinden in een winkel dan kan je deze gebruiken en hoef je geen knutselwerk te doen met de vierkanten bladerdeeg.
Snijd nu overtollige stukken bladerdeeg met een mes weg. Mocht je rechthoek bladerdeeg te groot zijn, dien je deze te verkleinen door 1 à 2 cm af te snijden van de zijkanten. Je kan dit het best inschatten wanneer je het gehakt op de bladerdeeg hebt geplaatst.
Plaats in het midden je gehaktmengsel. Verdeel deze horizontaal over de rechthoekige bladerdeeg (zie stappenfoto’s onderaan). Kijk nogmaals of je rechthoek niet te groot zal zijn en snijd indien nodig stukken bladerdeeg weg.
Plaats daarna de geraspte mozarella over het gehakt.
Plooi nu het onderste gedeelte van je bladerdeeg naar binnen toe en bedek hiermee het gehakt. Zorg dat je het gehakt goed dicht maakt met het bladerdeeg zodat het tijdens het bakken er niet uitkomt (zie stappenfoto’s onderaan).
Snijd nu met behulp van een mes de bovenkant van je bladerdeeg in stroken (zie stappenfoto).
Plaats nu elke strook over je gehaktrol. Zorg dat je deze strak aandrukt zodat de stroken niet los komen. De stroken dien je dan onder je gehaktrol goed dicht te maken zodat ze niet loskomen.
Plaats nu voorzicht de gehaktrol op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Smeer de gehaktrol in met ei en strooi er nog wat Nigella zaad of sesamzaadjes overheen.
Bak de gehaktrol in een voorverwarmde oven van 220° voor 20min of totdat het bladerdeeg mooi goudbruin wordt.
Snijdt het daarna in gelijke stukken. Serveer en geniet!