Verwarm de oven voor op 180°.
Smelt de chocolade samen met de boter totdat deze volledig gesmolten is. Je kan dit zowel in de microgolfoven doen, au bain marie of in een pan op het laagste vuurtje.
Onmiddelijk nadat je de chocolade en boter samen hebt gesmolten, voeg je er de suiker, vanillesuiker en koffiepoeder aan toe. De suiker en koffiepoeder zal dan veel gemakkelijker smelten wanneer het mengsel nog heet is. Meng alles goed samen met een garde totdat alle ingrediënten zijn opgenomen.
Laat het mengsel vervolgens voor 15min afkoelen.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe en mix deze met een garde in het mengsel.
Vervolgens voeg je de bloem, cacaopoeder en zout toe. Gebruik hiervoor een zeef om klonters in het beslag te vermijden. Mix alles goed met een garde totdat alle ingrediënten opgenomen zijn.
Neem een brownie bakvorm of een gewone ovenschaal en boter de bodem en de randen van de schaal even in. Bedek de bodem en randen met een vel bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat het papier aan de schaal blijft plakken.
Schenk het beslag in de bakvorm en strijk het glad.
Bak het beslag zo’n 30min in een oven van 180°. Houd rekening dat elke oven verschillend is. Controleer met een satéprikker of de brownies gaar zijn. Als er wat kruimels verschijnen op je satéprikker is dit niet erg. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en een beetje vochtig zijn.
Wanneer de brownies gebakken zijn, verwijder je deze NIET uit de bakvorm. Laat deze volledig afkoelen in de bakvorm zelf.