Verwarm de oven voor op 180°.
Vet de bakvorm in met boter. Strooi 1 eetlepel bloem over de ingevette bakvorm zodat deze goed blijft plakken aan de boter. Schud het overige bloem uit de bakvorm. Op deze manier zal je cake zeker niet plakken.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is zodat deze zacht is.
Plaats de zachte boter in een ruime kom en voeg hierbij de kristalsuiker en de vanillesuiker. Mix deze samen met behulp van een handmixer voor ongeveer 5min. Je zult merken dat het mengsel van kleur verandert (naar de witte kleur) en romiger wordt.
Voeg nu de eieren één voor één hieraan toe en mix weer kort samen. Meng het geheel samen met een spatel zodat er niks aan de bodem blijft liggen.
Giet nu de yoghurt erbij en mix weer kort samen. Zet de kom daarna even opzij.
In een andere kom plaats je alle droge ingrediënten: de bloem en de bakpoeder. Roer deze met behulp van een garde even samen zodat de bakpoeder goed verdeeld is in de bloem en de cake straks ook gelijkmatig zal rijzen (tip!).
Voeg nu de droge ingrediënten aan de andere kom toe (met de natte ingrediënten). Mix het geheel weer samen met een handmixer totdat je een mooi beslag verkrijgt. Ga er weer met een spatel langs zodat alle ingrediënten goed opgenomen zijn.
Als laatste voeg je er de ontpitte en de grof gesneden kersen aan toe. Meng deze goed samen in het beslag.
Giet nu het beslag in de ingevette bakvorm en plaats de kersencake in de oven voor 50min.
Met een satéprikker kan je checken of de cake gaar is. Komt de satéprikker er nog nat uit, dan moet de cake nog even doorbakken.