Ga terug

Spaghetti Carbonara (vegetarisch)

Ingrediƫnten
  

  • 300 g spaghetti of een pasta naar keuze
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels kookroom
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
  • zout en peper naar smaak
  • extra Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti of pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Wanneer de pasta gaar is, bewaar je ongeveer 100ml van het pasta water in een kom. Zet deze even opzij en giet daarna de pasta af in een vergiet.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met olijfolie.
  • Voeg hieraan de ui en de knoflook toe. Roer alles mooi samen en bak op het een middelhoog vuurtje totdat de ui glazig wordt.
  • Breek ondertussen de eieren in een ruime kom en giet hierbij de kookroom. Klop deze los met behulp van een vork.
  • Voeg hier vervolgens de 3 eetlepels Parmezaanse kaas aan toe. Breng het op smaak met zout en peper. Meng alles weer goed samen. Zet even opzij.
  • Giet de gekookte spaghetti in de pan met de ui en knoflook. Meng alles goed samen.
  • Haal de pan vervolgens van het vuur, giet hier je ei-kaas mengsel bij en de pasta water die je opzij had gezet. Meng onmiddellijk alles goed samen. De pasta is op dit moment warm waardoor de ei gaar zal worden en de kaas ook zal smelten. Maak je dus zeker geen zorgen over rauwe eieren.
  • Wil je het nog meer romiger maken, voeg dan extra kookroom toe.
  • Proef en breng het eventueel op smaak met zout en peper.
  • Serveer de spaghetti carbonara op een bord en strooi er extra Parmezaanse kaas overheen.
  • Geniet!