Ga terug

Spinazie stamppot met merguez in een harissa jus

Ingrediënten
  

Voor de puree:

  • 350 g aardappelen zachtkokende
  • klontje boter
  • 50 ml melk
  • zout en peper naar smaak
  • 2 handjesvol verse spinazie

Voor de merguez en jus:

  • 300 g merguez
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 grote ui in slierten gesneden
  • 200 ml water
  • 1 runderbouillon
  • 1 theelepel maizena
  • 1 theelepel zoete sojasaus
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel Harissa
  • snufje zout

Instructies
 

Voor de puree:

  • Kook de aardappelen gaar met een beetje zout.
  • Wanneer de aardappelen gaar zijn, giet je ze af.
  • Stamp alles fijn met de boter en de melk.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Hak de verse spinazie in kleinere stukken, je kan ze ook wat groter houden als je dat liever hebt.
  • In een aparte pan bak je de spinazie kort met een beetje zonnebloemolie. Zodra de spinazie een beetje kleiner wordt door het bakken, voeg je ze toe aan de aardappelpuree.
  • Meng alles mooi samen.

Voor de merguez en jus:

  • Verwarm de oven voor op 180°.
  • Plaats de merguez op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Bak de merguez voor 30min.
  • Verhit ondertussen een ruime pan met de zonnebloemolie.
  • Voeg hieraan de ui toe en bak deze voor 5 à 8min al roerend. De ui dient wat bruiner te worden.
  • Giet vervolgens het water erbij. Verkruimel de runderbouillon blokje en roer alles mooi samen.
  • In een apart kommetje plaats je de maizena samen met een beetje water. Roer dit kort samen zodat er geen klontertjes vormen. Giet dit mengsel in de pan met ui. De maizena zorgt ervoor dat de saus zal indikken.
  • Voeg vervolgens de zoete sojasaus, de mosterd, de harissa en het snufje zout toe. Meng alles goed samen.
  • Mocht je saus te dik worden, dan kan je altijd extra water toevoegen.

Voor het serveren:

  • Serveer de spinazie-aardappelpuree op een bord en plaats de merguez in het midden. Ik heb de merguez in blokjes gesneden maar je kan ze ook heel houden.
  • Giet hierover de jus met de ui. Werk af met verse fijngehakte koriander.
  • Geniet!