Ga terug

Tchicha soep met tomaat

Ingrediƫnten
  

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui geraspt
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 theelepel curcuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 g tchicha gerstkorrels, grof
  • 1,5 l water
  • halve blokje groentebouillon of smen gefermenteerde boter bouillon

Instructies
 

  • Verhit een ruime pan met de olijfolie en voeg hieraan de geraspte ui toe.
  • Bak het voor 2min totdat de ui glazig wordt.
  • Voeg vervolgens de blokjes tomaat, paprikapoeder en curcuma toe. Meng het goed samen en laat het op een laag vuurtje verder bakken.
  • Na een aantal minuten voeg je de tomatenpuree toe, meng het even samen en giet vervolgens het water toe. Kook het geheel op een hoog vuur totdat de saus begint de borrelen.
  • Voeg nu de gerst en de bouillon toe. Meng het even samen en laat het koken voor 30 Ć  35min op een middelhoog vuurtje.
  • Werk af met de fijngehakte koriander/peterselie.
  • Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
  • Serveer en geniet!