Ga terug

Garnalen taco's

Ingrediƫnten
  

  • 5 tortillavellen medium
  • 500 g wokgarnalen ontdooid
  • 6 eetlepels bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • 2 eieren losgeklopt
  • witte kool
  • rode ui fijngesneden
  • 1 tomaat in blokjes gesneden
  • 1 avocado in blokjes gesneden
  • handjevol versgehakte koriander/peterselie
  • handjevol geraspte Parmezaanse kaas optioneel

Voor de saus:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 4 eetlepels sriracha saus
  • 1 theelepel gedroogde dille
  • snufje zout

Instructies
 

Voor de garnalen:

  • Plaats de bloem in een kom en voeg hieraan de paprikapoeder, gedroogde dille, zout en peper. Roer dit even samen.
  • In een andere kom klop je de eieren los. Zet beiden kommen nu langs elkaar.
  • Dip 1 voor 1 de garnalen in het ei, vervolgens in de bloem, daarna weer terug in het ei en als laatste weer terug in de bloem. Het gaat wat knoeiwerk zijn dus zorg dat je bijvoorbeeld een vorkje gebruikt wanneer je de garnalen in het ei dipt zodat je je handen niet telkens vies worden wanneer je de garnalen weer in de bloem plaatst.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met olie.
  • Frituur de garnalen in de pan voor ongeveer 4min totdat ze mooi goudbruin worden aan beiden kanten.

Voor de saus:

  • Plaats de mayonaise, de sriracha en de gedroogde dille in een kommetje. Roer en breng op smaak met een snufje zout.
  • Voor het samenstellen van de taco's:
  • Verwarm de tortilla vellen in een pan voor 2min ongeveer.
  • Plaats een tortilla vel op je werkplek en smeer een dun laagje van de saus.
  • Plaats vervolgens een handjevol van de witte kool en vervolgens de rode ui, de tomaat, de avocado en de gefrituurde garnalen.
  • Werk af met wat extra rode ui, de saus , geraspte Parmezaanse kaas en versgehakte koriander/peterselie.
  • Werk zo de rest van de taco's af.
  • Serveer en geniet!