Ga terug

Gnocchi met burrata

Gang Hoofdgerecht
Porties 3

Ingrediƫnten
  

De garnalen

  • 300 g garnalen King prawn, gepeld en schoongemaakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel chili vlokken optioneel, voor wat pit
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels zonnebloemolie

De saus

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui versnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 250 g kersttomaten
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 200 ml kookroom
  • 1 bol burrata mozzarella gevuld met room
  • 400 g gnocchi verse of gekookte

Optioneel ter garnering

  • Verse koriander fijngehakt
  • Geraspte Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Plaats de garnalen in een kom en voeg hieraan de zonnebloemolie, de gedroogde basilicum, de chili vlokken en de paprikapoeder toe. Meng alles samen.
  • Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze tot ze roze en gaar zijn. Dit duurt meestal slechts enkele minuten. Haal de garnalen uit de pan en zet ze opzij.
  • In dezelfde pan bak je de fijngehakte ui en knoflook glazig. Voeg de kerstomaten toe en laat ze voor een aantal minuten zacht worden. Verpletter ze daarna met een vork tot puree. Roer goed door en voeg de chilisaus en de kookroom toe. Laat het geheel sudderen op een laag vuur gedurende 3 minuten.
  • Proef de saus en breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.
  • Voeg de gekookte gnocchi en de gebakken garnalen toe aan de saus en meng goed, zodat de gnocchi volledig bedekt zijn met de tomatensaus.
  • Scheur de burrata in stukken en leg deze bovenop het geheel. De warmte van de saus zal de burrata laten smelten en zorgen voor een heerlijke romige afwerking.
  • Als je dat wenst, garneer je het gerecht met wat verse koriander en geraspte Parmezaanse kaas.
  • Serveer en geniet van deze heerlijke maaltijd!