Kip teriyaki met rijst
Kip teriyaki, de ideale maaltijd om indruk mee te maken! Eenvoudig, lekker en gegarandeerd een culinair succes!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
De kip:
- 300 g kipfilet in blokjes gesneden
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- 1 theelepel knoflookpoeder of 2 teentjes verse knoflook fijngehakt
- snufje zwarte peper en zout
- 1 eetlepel sojasaus gezouten
De groenten en saus:
- 1 ui fijngesneden
- 1 wortel fijngehakt
- 100 g sojascheuten/tauge
- 1 lente ui fijngesneden
- 4 eetlepels teriyaki saus AH merk
- 1 eetlepel oestersaus
- gebakken ui als afwerking
De groenten en saus:
Verhit vervolgens een ruime pan met een beetje zonnebloemolie en bak hier de kip in gaar. Voeg vervolgens de teriyaki saus en de oestersaus toe aan de kip en laat bakken voor 3 minuten. Verwijder de kip van de pan en plaats even opzij op een bordje.
In dezelfde pan voeg je de ui, de wortel, de gember, de lenteui en de sojascheuten toe. Bak voor een aantal minuten glazig.
Voeg daarna de kip terug toe aan de pan en voeg nu ook de gekookte rijst toe. Meng alles voorzichtig samen.
Werk af met gebakken ui en lente ui.
Trefwoord #kip, 30-minuten of minder, caloriearme recepten, Gluten vrije recepten, Kip teriyaki, koolhydraatarmerecepten, Slanke recepten, Snelle recepten