Ga terug

Pekawra

Ingrediënten
  

Voor de pekawra:

  • 3 grote aardappelen
  • 4 eetlepels kikkererwten meel
  • 1 eetlepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 1 theelepel chiliflakes
  • mespuntje baking soda
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml water

Voor de yoghurtsaus:

  • 150 g Griekse of volle yoghurt
  • 1 eetlepel gedroogde munt
  • halve theelepel zout
  • 1 theelepel knoflookpoeder of 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies
 

Voor de aardappelen:

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in ronde schijven (zie de dikte van de schijven onderaan bij de stappenfoto).
  • Plaats ze in koud water en laat ze weken voor 20min.
  • Voor het beslag:
  • Plaats in een ruime kom de kikkererwten meel, zout en peper, chiliflakes, bakingsoda en de bloem. Roer alles mooi samen met behulp van een garde.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje het water toe totdat je een mooi beslag verkrijgt. Deze dient niet te dik en niet te dun te zijn (zie stappenfoto).
  • Zet even opzij.

Voor het bakken van de pekawra:

  • Verwarm alvast een ruime pan met olie. Je kan hiervoor ook een friteuse gebruiken (180°).
  • Giet het water van de aardappelen af en plaats deze in een kom.
  • Plaats elk aardappelschijf één voor één in het beslag. Dip deze zodat het aardappelschijfje helemaal bedekt is met het beslag. Lek het een beetje uit maar zorg ervoor dat het aardappelschijfje wel zijn jasje beslag behoudt.
  • Plaats vervolgens het aardappelschijfje in de hete olie en bak deze op beiden zijden totdat het mooi goudbruin wordt.
  • Doe dit voor de rest van je aardappelschijfjes.

Voor het yoghurtsausje:

  • Plaats de yoghurt in een kom en voeg hieraan de gedroogde munt, citroensap, knoflook (verse of droge) en een beetje zout aan toe. Meng alles mooi samen.

Serveren:

  • Plaats de aardappelschijfjes op een bord en serveer ze met de heerlijke frisse munt-yoghurtsaus.
  • Geniet!