Ga terug

Tempura garnalen

Ingrediënten
  

  • 16 grote garnalen vers of diepgevroren
  • 150 g bloem
  • 300 ml water
  • 150 g panko kruimels

Instructies
 

  • Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Laat het staartje van de garnalen hieraan zitten.
  • Met behulp van een mes snijd je kleine inkepingen over de garnalen. Zorg dat je deze niet te diep snijdt anders snijd je de garnaal door de helft. Door de inkepingen wordt je garnaal uitgestrekt en langer (zie foto).
  • Doe de bloem, en wat zout in een schaal en roer er met een garde het water door.
  • Haal de garnalen door het beslag en plaats ze vervolgens op de panko kruimels. Zorg dat de garnalen goed bedekt zijn in de panko.
  • Verhit vervolgens een ruime pan met olie. Om te testen dat de olie heet genoeg is, plaats dan een beetje van de panko kruimels in de olie. Als het begint te bruisen, dan is de olie klaar voor gebruik. Doe je ze in een friteuse, dan bak je ze af op 180°.
  • Plaats de garnalen voorzichtig in de olie.
  • Bak de garnalen in kleine porties in 2 à 3 min. goudbruin en gaar.
  • Serveer met een lekker sausje en geniet!