Ga terug

Garnalen beignets/patties

Ingrediƫnten
  

  • 450 g garnalen gepeld
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 ei
  • 3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel curcuma
  • halve theelepel cayennepeper als je van pittig houdt
  • handjevol versgehakte peterselie/koriander

Instructies
 

  • Snijd de gepelde garnalen in heel kleine blokjes en plaats ze in een ruime kom.
  • Voeg hierin alle ingrediĆ«nten aan toe en meng alles mooi samen. Het mengsel dient een beetje plakkerig te zijn. Mocht het mengsel te plakkerig zijn, dan voeg je er wat extra bloem aan toe (dit is afhankelijk van de grootte van je ei).
  • Verhit vervolgens een ruime pan met zonnebloemolie.
  • Met behulp van een lepel schep je de patties in de pan. Wanneer je ze in de pan plaatst, kan je ze nog met de lepel mooi vormen.
  • Bak ze op een middelhoog vuurtje todat ze mooi goudbruin zijn aan beiden kanten.
  • Doe dit voor de rest van je vulling.
  • Serveer het met een heerlijke, frisse salade en geniet!