Snijd de peterselie fijn en plaats deze in een ruime kom.
Verkruimel vervolgens de fetakaas erbij, voeg de peper toe en meng alles goed samen.
Dek de kom af en zet even opzij.
Voor het vormen van de broodjes:
Plaats je gerezen deegbal op je werkplek.
Vorm het deegbal tot een lange staaf en snijd deze in 14 gelijke stukken.
Tip: Snijd eerst de helft van de staaf. Vervolgens snijd je 2 helften in gelijke stukken. Blijf telkens elke stuk in de helft snijden totdat je er 14 verkrijgt.
Vorm daarna de 14 stukken deeg tot mooie ronde balletjes.
Neem 1 bolletje deeg en duw deze rustig plat tot een cirkel. Dep je handen met zonnebloemolie zodat het deeg niet zal plakken.
Plaats daarna 1 eetlepel van de vulling onderaan de cirkel.
Sluit de vulling door het deeg erover heen te doen. Sluit deze goed dicht zodat de vulling er niet uit valt. (zie stappenfoto’s).
Snijd met behulp van een mes 4 à 5 inkepingen. (zie stappenfoto’s).
Rol het vervolgens voorzichtig op.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hierin je gevormd broodje.
Werk de rest van de deegballetjes op die manier af.
Dek de broodjes af met een theedoek en laat ze vervolgens rijzen voor 15 à 20min.
Smeer de broodjes in met 1 losgeklopt ei en strooi er een beetje zaadjes overheen.
Bak ze vervolgens voor 30 à 40min of totdat de broodjes goudbruin worden in een voorverwarmde oven op 180•.
Verwijder ze daarna uit de oven en dek ze onmiddellijk af met een theedoek wanneer ze nog warm zijn. Zo blijven ze lekker zacht.
Serveer en geniet!