Ga terug

Kip Tikka Masala loempia pakketjes

3 van 1 stem

Ingrediënten
  

Voor de marinade van de kip:

  • 1 kipfilet in blokken gesneden
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel versgehakte gember
  • zout en peper naar smaak
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel komijn
  • 150 ml Griekse yoghurt

Voor de saus:

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 ui fijngesneden
  • de gemarineerde kip
  • 200 ml tomatensaus
  • 50 ml kookroom
  • zout en peper op smaak
  • handjevol koriander/peterselie vers gehakt

Voor de loempiavellen:

  • 1 pak loempia's
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 50 ml olie

Instructies
 

Voor de marinade van de kip:

  • Plaats de blokjes kip in een ruime kom.
  • Voeg alle ingrediënten van de marinade toe aan de kip en meng alles goed samen.
  • Bedek de kom met plastiek folie en laat het voor minimum 1uur marineren in de koelkast. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter de kip zal smaken!

Voor de saus:

  • Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
  • Voeg de gesneden ui toe en bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
  • Plaats de gemarineerde kip in de pan en laat deze voor 10min bakken op een middelhoog vuurtje.
  • Voeg vervolgens de tomatensaus toe. Meng alles mooi samen en laat het pruttelen voor 8 à 10min.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Giet daarna de kookroom erbij en laat het voor een aantal minuten opwarmen in de saus.
  • Voeg als laatste de vers gehakte koriander/peterselie toe.
  • Laat vervolgens alles volledig afkoelen op een bord zodat de vulling ook dik zal worden.
  • Snijd vervolgens met een schaar de kip een kleine stukjes.

Voor de loempia pakketjes:

  • Klop de eieren los in een ruime kom. Giet de zonnebloemolie en de melk erbij. Roer kort samen met een garde.
  • Zet even opzij.
  • Neem een loempia vel en smeer deze royaal aan beide kanten helemaal in met het mengsel. Gebruik hiervoor een kwast. Schep nu ongeveer 1 à 2 eetlepels van de kip tikka vulling en leg dit in het midden van de loempia vel.
  • Vouw de onderste flap naar het midden toe over de vulling heen en doe dit ook met de bovenste flap. Nu heb je een rechthoek met in het midden vulling wat afgedekt is. Nu vouw je de rechterkant naar het midden toe over je vulling heen. Draai het pakketje voorzichtig om en vouw de andere kant ook naar binnen toe.
  • Werk nu de vulling en loempia vellen af. Zet elk pakketje dat je af hebt op een schaal en bedek deze met een plastiek folie of keukendoek zodat ze niet droog worden.
  • Verhit een ruime koekenpan en bak de loempia pakketjes zonder olie of boter aan beide kanten goudbruin.
  • Geniet!