Ik hoop dat jullie mijn volgend recept masaaaaala gaan delen!
Deze kip Tikka Masala loempia pakketjes zijn namelijk zooo heerlijk dat iedereen het nu MOET uitproberen aan de hand van dit recept. De saus, de malse kip, de crispy bite van de loempiavellen maakt dit een geweldig hapje!

Kip Tikka Masala loempia pakketjes
Soumia Ik hoop dat jullie mijn volgend recept masaaaaala gaan delen! Deze kip Tikka Masala loempia pakketjes zijn namelijk zooo heerlijk… Recepten Kip tikka masala loempia pakketjes European Printen
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingrediënten
Voor 12 pakketjes
Voor de marinade van de kip:
- 1kipfilet, in blokken gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel versgehakte gember
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel komijn
- 150ml (Griekse) yoghurt
Voor de saus:
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- de gemarineerde kip
- 200ml tomatensaus
- 50ml kookroom
- zout en peper op smaak
- handjevol koriander/peterselie, vers gehakt
Voor de loempiavellen:
- 1 pak loempia's
- 3 eieren
- 200ml melk
- 50ml olie
Bereidingswijze
Voor de marinade van de kip:
- Plaats de blokjes kip in een ruime kom.
- Voeg alle ingrediënten van de marinade toe aan de kip en meng alles goed samen.
- Bedek de kom met plastiek folie en laat het voor minimum 1uur marineren in de koelkast. Hoe langer je het laat marineren, hoe beter de kip zal smaken!
Voor de saus:
- Verhit een ruime pan met de zonnebloemolie.
- Voeg de gesneden ui toe en bak deze voor een aantal minuten totdat de ui glazig wordt.
- Plaats de gemarineerde kip in de pan en laat deze voor 10min bakken op een middelhoog vuurtje.
- Voeg vervolgens de tomatensaus toe. Meng alles mooi samen en laat het pruttelen voor 8 à 10min.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Giet daarna de kookroom erbij en laat het voor een aantal minuten opwarmen in de saus.
- Voeg als laatste de vers gehakte koriander/peterselie toe.
- Laat vervolgens alles volledig afkoelen op een bord zodat de vulling ook dik zal worden.
- Snijd vervolgens met een schaar de kip een kleine stukjes.
Voor de loempia pakketjes:
- Klop de eieren los in een ruime kom. Giet de zonnebloemolie en de melk erbij. Roer kort samen met een garde.
- Zet even opzij.
- Neem een loempia vel en smeer deze royaal aan beide kanten helemaal in met het mengsel. Gebruik hiervoor een kwast. Schep nu ongeveer 1 à 2 eetlepels van de kip tikka vulling en leg dit in het midden van de loempia vel.
- Vouw de onderste flap naar het midden toe over de vulling heen en doe dit ook met de bovenste flap. Nu heb je een rechthoek met in het midden vulling wat afgedekt is. Nu vouw je de rechterkant naar het midden toe over je vulling heen. Draai het pakketje voorzichtig om en vouw de andere kant ook naar binnen toe.
- Werk nu de vulling en loempia vellen af. Zet elk pakketje dat je af hebt op een schaal en bedek deze met een plastiek folie of keukendoek zodat ze niet droog worden.
- Verhit een ruime koekenpan en bak de loempia pakketjes zonder olie of boter aan beide kanten goudbruin.
- Geniet!
19 reacties
Ziet er heerlijk uit ga ik zeker maken. bedankt voor het recept.
Heel graag gedaan! Ik weet zeker dat het zal smaken 🙂
Groetjes,
Soumia
Bedankt voor alle recepten. Bedoel je met 1 kipfilet 1 borst? Dus 2 halfjes? Bedankt
Hi Sam,
Ja klopt, 1 kippenborst dus 2 halfjes.
Graag gedaan!
Soumia
Hoi Soumia,
Wat bedoel je precies met tomatensaus?
Salam aleikom
Ik wil de tikka masala kippakketjes graag maken. Maar kan ik de Griekse yoghurt vervangen door plantaardige yoghurt?
Wa alaykoum salam Joyce,
Ja dat kan zeker!
Groetjes,
Soumia
Ziet er lekker uit!
Wat voor tomatensaus gebruik je?
Ik gebruik de tomato fritto van het merk Heinz maar je kan ook een andere merk gebruiken.
Liefs,
Soumia
1 theelepel garam masala wat is dat
Hi Noor,
Garam Masala is een kruidenmix. Die vind je tegenwoordig bij de Albert Heijn en zeker en vast bij alle toko’s. Ik gebruik het merk “TRS”.
Liefs,
Soumia
Zou je misschien bij de hoeveelheden bij ingredienten kunnen aangeven hoeveel zout en peper jij erbij doet en het liefst bij elk recept. We kunnen het dan altijd nog aanpassen naar wens. Dat zou heel fijn zijn.
Alvast bedankt.
Het ziet er heerlijk uit! Welke garam masala heb jij gebruikt voor dit recept? Ik hoor het graag!
Hi Karin,
Ohh het smaakt ook erg lekker!
Ik heb Garam Masala gebruikt van het merk “TRS”, deze vind je bij alle toko’s.
Liefs,
Soumia
Hey hoeveel zout en peper doe je ongeveer?
En als je die garam masala niet hebt, kan je iets anders is plaats doen?
Groetjes,
Jamila
Ma sha Allah ziet er lekker uit. Welke dipsaus gebruik jij voor deze kippakketjes♡♡
Hi Fatima,
Ik gebruik hier yoghurt met een beetje gedroogde munt en citroensap.
Liefs,
Soumia
Hallo, Kan ik deze “loempia’s” ook van te voren maken? Invriezen? En dan afbakken? Of als ik ze heb afgebakken hoe kan ik ze dan weer verwarmen?