In een grote kom plaats je alle ingrediënten, behalve de bloem en bakpoeder,over. Meng alles samen met een spatel.
Voeg beetje bij beetje de bloem toe. Voeg het bakpoeder toe en meng alles voorzichtig met je handen totdat je een kruimeling deeg verkrijgt.
Voeg vervolgens beetje bij beetje water toe en kneed alles mooi samen. Als je deeg te plakkerig is voeg je een beetje bloem toe en als dat niet zo is, voeg je een paar eetlepels water toe tot je een zachte deegconsistentie hebt bereikt.
Strooi een beetje bloem op je werkplek en gebruik je handen om het deeg 8 minuten te kneden tot een glad en elastisch deeg. Je kan ook een keukenmachine gebruiken hiervoor.
Verdeel het geknede deeg in 5 gelijke delen en bedek het met plastiek folie. Plaats het vervolgens voor 15 minuten in de koeling voor te rusten.
Strooi lichtjes bloem op je werkplek en rol een portie deeg uit tot een dikte van 5 mm ongeveer.
Gebruik een geribbeld deegwiel en snijd ongeveer 7 cm x 5 cm rechthoeken uit. Voeg vervolgens vier gelijk verdeelde spleten aan elke rechthoek toe.
Nu is het tijd om het deeg te vouwen! Dit is naar mijn mening de moeilijkste stap, omdat je het deeg kunt beschadigen als je de vouwtechniek niet goed aanpakt. Ik heb altijd tijd nodig om te onthouden hoe het moet! Traditioneel wordt de chebakia gevouwen in de vorm van een bloem, een roos om precies te zijn. Maar je weet dat ik een beetje een rebel ben en graag met dingen speel. Hieronder zul je ontdekken hoe je het doet in de vorm van een roos, maar wees alsjeblieft vrij om creatief te zijn en andere manieren te vinden om het te doen! Zolang het wordt gevouwen en geknepen op de hoeken, zal het deeg niet breken tijdens het bakproces en het zal net zo lekker zijn als in de roosvorm.