Ga terug

Nutella fudge brownies

Ingrediënten
  

Voor de brownies:

  • 140 g ongezouten boter in blokjes gesneden
  • 200 g suiker
  • 75 g cacaopoeder
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 60 g bloem
  • 90 g pure chocolade grofgehakt

Voor de Nutella fudge:

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 250 g pure chocolade grofgehakt
  • 280 g Nutella

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed de bakvorm met bakpapier en plaats deze even opzij.
  • Plaats de boter, suiker, vanillesuiker en cacao in een pot en smelt deze op een laag vuur samen. Blijf constant roeren totdat de boter volledig gesmolten is.
  • Haal de pot van het vuur af en voeg de eieren 1 voor 1 toe. Mix deze goed samen met een garde.
  • Voeg vervolgens de bloem toe en meng deze voorzichtig met een spatel totdat het volledig opgenomen is in het beslag.
  • Plaats de gehakte chocolade in het beslag en meng deze met een spatel voorzichtig samen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en verspreid het gelijk over heel de bakvorm. Plaats het in de oven voor 30 à 35min op 180°.
  • Controleer de gaarheid van de brownies met behulp van een satéprikker. De satéprikker dient er droog uit te komen met wat vochtige kruimels. Het is de bedoeling dat de binnenkant van de brownies nog zacht en vochtig is.
  • Laat de brownies nu volledig afkoelen in de bakvorm.
  • Vervolgens ga je de fudge laag voorbereiden. Plaats de gecondenseerde melk, gehakte chocolade en de Nutella in een pot. Smelt deze samen op een laag vuurtje. Blijf constant roeren totdat alles volledig gesmolten is.
  • Giet vervolgens dit mengsel over de brownies. Verspreid het gelijk met een spatel over heel de brownies.
  • Plaats de bakvorm in de koeling totdat de fudge laag stevig is geworden.
  • Wanneer het gesteven is, snijd je het in vierkante stukken.
  • Serveer het met een bolletje vanille-ijs en geniet!