Ga terug

Wafeltaart

4.75 van 4 stemmen

Ingrediënten
  

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blikje Hak kersenvlaai
  • 16 wafels afhankelijk van de grootte van je schotel

Instructies
 

  • Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
  • Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Mix alles kort samen met een handmixer of garde.
  • Voeg vervolgens de vloeibare room en het zakje klopfix toe en mix deze samen met de mascarpone en suiker totdat het mengsel stevig wordt.
  • Meng met behulp van een spatel alles nog eens samen. Probeer het beslag te vouwen met een spatel zodat deze luchtig blijft en niet van volume zal verminderen.
  • Neem de schaal erbij en plaats de wafels op de volledige bodem van de schaal (zie foto’s).
  • Plaats de helft van het beslag op de wafels en verdeel deze gelijk met een spatel of lepel.
  • Leg vervolgens nog een laag wafels totdat het beslag helemaal bedekt is met de wafels
  • Plaats het resterend beslag nogmaals op de wafels en verdeel deze gelijk met een spatel of lepel.
  • Als laatste giet je het blikje van de kersenvlaai op het beslag. Verspreid deze nogmaals totdat het beslag helemaal bedekt is met de kersenvlaai.
  • Veeg de randen van de schotel met een keukenpapier af en plaats de wafeltaart voor minimum 6u in de koeling. Hoe langer je het in de koeling laat opstijven, hoe beter het zal smaken. Daarom raad ik aan om het een nachtje in de koeling te houden.
  • Wanneer de wafeltaart opgesteven is, kan je het in stukjes serveren.
  • Geniet!

Notities

HANDIGE TIPS
Zorg dat je de mascarpone op voorhand uit de koeling haalt zodat deze zacht is en zo ook gemakkelijk is om te mengen/mixen.
Zorg dat de slagroom heel koud is. Als deze niet koud is dan is het onmogelijk om deze stijf te kloppen!
Je kan de topping van de kersenvlaai vervangen door een fruit naar keuze of zelfs geraspte chocolade, yum!
De wafels die ik gebruik in dit recept kan je verkrijgen bij de Lidl of Carrefour. Het zijn de zachte standaard wafels dus geen suiker of chocolade wafels!