
Diner – January 25, 2023
Wafeltaart

Wafeltaart
Kan jij niet zo goed taarten bakken omdat ze altijd mislukken? Bak dan deze heerlijke no bake wafeltaart (en vooral niet te mislukken!) wafeltaart waar je enkel een aantal ingrediënten voor nodig hebt! Het smaakt zo erg lekker en ik garandeer je dat je er veel harten mee zal winnen!!

Wafeltaart
Ingrediënten
- 500 g mascarpone
- 200 ml slagroom
- 2 eetlepels suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje klopfix
- 1 blikje Hak kersenvlaai
- 16 wafels afhankelijk van de grootte van je schotel
Instructies
- Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
- Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Mix alles kort samen met een handmixer of garde.
- Voeg vervolgens de vloeibare room en het zakje klopfix toe en mix deze samen met de mascarpone en suiker totdat het mengsel stevig wordt.
- Meng met behulp van een spatel alles nog eens samen. Probeer het beslag te vouwen met een spatel zodat deze luchtig blijft en niet van volume zal verminderen.
- Neem de schaal erbij en plaats de wafels op de volledige bodem van de schaal (zie foto’s).
- Plaats de helft van het beslag op de wafels en verdeel deze gelijk met een spatel of lepel.
- Leg vervolgens nog een laag wafels totdat het beslag helemaal bedekt is met de wafels
- Plaats het resterend beslag nogmaals op de wafels en verdeel deze gelijk met een spatel of lepel.
- Als laatste giet je het blikje van de kersenvlaai op het beslag. Verspreid deze nogmaals totdat het beslag helemaal bedekt is met de kersenvlaai.
- Veeg de randen van de schotel met een keukenpapier af en plaats de wafeltaart voor minimum 6u in de koeling. Hoe langer je het in de koeling laat opstijven, hoe beter het zal smaken. Daarom raad ik aan om het een nachtje in de koeling te houden.
- Wanneer de wafeltaart opgesteven is, kan je het in stukjes serveren.
- Geniet!
Notities
HANDIGE TIPS Zorg dat je de mascarpone op voorhand uit de koeling haalt zodat deze zacht is en zo ook gemakkelijk is om te mengen/mixen.
Zorg dat de slagroom heel koud is. Als deze niet koud is dan is het onmogelijk om deze stijf te kloppen!
Je kan de topping van de kersenvlaai vervangen door een fruit naar keuze of zelfs geraspte chocolade, yum!
De wafels die ik gebruik in dit recept kan je verkrijgen bij de Lidl of Carrefour. Het zijn de zachte standaard wafels dus geen suiker of chocolade wafels!
Zorg dat de slagroom heel koud is. Als deze niet koud is dan is het onmogelijk om deze stijf te kloppen!
Je kan de topping van de kersenvlaai vervangen door een fruit naar keuze of zelfs geraspte chocolade, yum!
De wafels die ik gebruik in dit recept kan je verkrijgen bij de Lidl of Carrefour. Het zijn de zachte standaard wafels dus geen suiker of chocolade wafels!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!
ik vond een fantaschise recpten om bij groot bezoek of tussen door te geven met heerlijk tas koffie
Ik heb deze heerlijke taart al 2 x gemaakt voor de zwemclub van men kleinkind de opbrengst is voor een stukje voor de zwemstage in Zwitserland
Super lekker en super gemakkelijk