Wafeltaart

door Soumia

Kan jij niet zo goed taarten bakken omdat ze altijd mislukken? Bak dan deze heerlijke no bake wafeltaart (en vooral niet te mislukken!) tafeltaart waar je enkel een aantal ingrediënten voor nodig hebt! Het smaakt zo erg lekker en ik garandeer je dat je er veel harten mee zal winnen!!

INGREDIËNTEN

  • 500 g mascarpone
  • 200ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje klopfix
  • 1 blikje Hak kersenvlaai
  • 16 wafels (afhankelijk van de grootte van je schotel)

BEREIDINGSWIJZE

  • Haal de mascarpone een aantal minuten eerder uit de koelkast zodat deze zachter wordt.
  • Schep de mascarpone in een kom en voeg hier de vanillesuiker en suiker aan toe. Mix alles kort samen met een handmixer of garde.
  • Voeg vervolgens de vloeibare room en het zakje klopfix toe en mix deze samen met de mascarpone en suiker totdat het mengsel stevig wordt.
  • Meng met behulp van een spatel alles nog eens samen. Probeer het beslag te vouwen met een spatel zodat deze luchtig blijft en niet van volume zal verminderen.

  • Neem de schaal erbij en plaats de wafels op de volledige bodem van de schaal (zie foto’s).
  • Plaats de helft van het beslag op de wafels en verdeel deze gelijk met een spatel of lepel.
  • Leg vervolgens nog een laag wafels totdat het beslag helemaal bedekt is met de wafels
  • Plaats het resterend beslag nogmaals op de wafels en verdeel deze gelijk met een spatel of lepel.
  • Als laatste giet je het blikje van de kersenvlaai op het beslag. Verspreid deze nogmaals totdat het beslag helemaal bedekt is met de kersenvlaai.
  • Veeg de randen van de schotel met een keukenpapier af en plaats de wafeltaart voor minimum 6u in de koeling. Hoe langer je het in de koeling laat opstijven, hoe beter het zal smaken. Daarom raad ik aan om het een nachtje in de koeling te houden.
  • Wanneer de wafeltaart opgesteven is, kan je het in stukjes serveren.
  • Geniet!

 

HANDIGE TIPS

  • Zorg dat je de mascarpone op voorhand uit de koeling haalt zodat deze zacht is en zo ook gemakkelijk is om te mengen/mixen.
  • Zorg dat de slagroom heel koud is. Als deze niet koud is dan is het onmogelijk om deze stijf te kloppen!
  • Je kan de topping van de kersenvlaai vervangen door een fruit naar keuze of zelfs geraspte chocolade, yum!
  • De wafels die ik gebruik in dit recept kan je verkrijgen bij de Lidl of Carrefour. Het zijn de zachte standaard wafels dus geen suiker of chocolade wafels!
10 reacties
21

You may also like

10 reacties

Sara 22 februari 2019 - 15:50

Voor de kersenvlaai, kan ik de kersen vervangen door iets anders?

Reply
Soumia 24 februari 2019 - 18:20

Hey Sara,

Je kan het vervangend door stukjes verse fruit of cacaopoeder of geraspte chocolade. Ook erg lekker!

Reply
Anoniem 28 februari 2019 - 13:35

Hoi

Ik ben per toeval je blog tegen gekomen en echt dat had veel eerder moeten gebeuren. Ziet er leuk en mooi uit. En de spaghetti tajine van je papa Allahie rahmou is geniaal. Kan niet wachten om hem te maken.

Reply
Soumia 1 maart 2019 - 20:43

Heyy!

Aahh super lief, dank je wel voor jouw mooie compliment. Ameen, dank je wel! Het is echt een erg lekker gerecht x

Reply
Leila 6 maart 2019 - 14:13

Slm Sou

Zou ik de mascarpone ook kunnen vervangen door roomkaas?

Shokran 😘

Reply
Soumia 6 maart 2019 - 17:41

Wa alaykoum salam,

Yess dat kan je zeker doen! Ook erg lekker x

Reply
Najet 13 juni 2019 - 19:00

Awhh drm verpeste het alltijd als ik slagroom wauw maken ik had die niet in de koelkast gedaan🤦‍♀️ik heb vandaag iets geleert heel erg bedankt❤❤

Reply
Soumia 14 juni 2019 - 10:34

Aaah gelukkig! Ik ben blij dat ik jou verder kan helpen xx

Reply
Sarah 22 januari 2020 - 10:36

Dag lieverd. Ik ontdekte net je pagina via Sisi Bolatini! Superleuk!!!
Ik wil dit recept graag maken voor een traktatie op school. Welke wafels heb je hiervoor gebruikt?

Reply
Soumia 22 januari 2020 - 22:48

Hi Sarah!x

Aaahw wat leuk, welkom!!

Deze gaan ze zo erg lekker vinden! Ik gebruik de standaard zachte vanillewafels van de Lidl x

Reply

Laat een reactie achter