Ga terug

Brownie dadel bites

Ingrediƫnten
  

  • 170 g walnoten
  • 170 g amandelen
  • 25 Sukkary dadels zonder pit
  • 50 g cacaopoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 2 theelepels water

Instructies
 

  • Plaats de walnoten en amandelen in een keukenmachine. Maal deze fijn.
  • Giet de gemalen walnoten en amandelen in een ruime kom.
  • Plaats vervolgens de dadels in een keukenmachine en maal deze weer fijn.
  • Voeg ze toe aan de gemalen amandelen en walnoten.
  • Daarna voeg je de overige ingrediĆ«nten toe: de cacaopoeder en de honing.
  • Meng het geheel samen met je handen.
  • Voeg steeds een beetje water toe om een mooi samenhangend geheel te krijgen. Als je er een balletje van kan vormen dan is het goed gemengd!
  • Vorm nu balletjes van 30g ongeveer en plaats deze op een bakpapier. Mochten ze teveel plakken aan je handen, dan kan maak je je handen wat vochtig met water. Zo kan je de balletjes gemakkelijk vormen.
  • Wanneer je alle balletjes hebt gevormd, ga je ze rollen in de geraspte kokos. Je zult zien dat de geraspte kokos vanzelf plakt aan de balletjes.
  • Werk zo alle balletjes af.
  • Plaats ze vervolgens voor 30min in de koelkast en geniet!

Notities

TIPS:
Kies de noten naar keuze.
Ik raad aan om zachte dadels te gebruiken zoals de Sukkary dadels: verkrijgbaar bij www.nakheelalya.nl
Ik bewaar de brownie dadel balletjes het liefst in de koelkast maar je kan ze ook op kamertemperatuur bewaren.