Verwarm de oven alvast voor op 180°.
Plaats de bakpapier op de bodem van een ronde bakvorm (20cm) en vet de zijkanten van de bakvorm in met een beetje boter en bloem zodat de cake zeker niet blijft plakken (tip!).
Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Giet er de hete water bij (200ml) en laat ze even weken voor 15min.
Mix ondertussen met behulp van een handmixer de boter samen met de suiker, vanillesuiker en ei in een ruime kom totdat het een romige massa wordt.
Voeg vervolgens de dadels toe samen met de water in de kom. Mix weer alles kort samen met de handmixer.
Voeg de bloem beetje bij beetje toe en mix het weer kort samen. Doe dit totdat de bloem helemaal is opgenomen.
Voeg daarna de bakpoeder toe
Giet vervolgens de melk hieraan toe en meng alles goed samen.
Als laatste voeg je de grof gehakte walnoten toe aan het beslag. Meng deze kort samen met een spatel.
Giet het beslag erna in de bakvorm. Plaats het in een voorverwarmde oven op 180° voor 55min of totdat het gaar en mooi goudbruin wordt. De gaarheid kan je testen met behulp van een satéprikker. Prik deze in de cake, komt de satéprikker er droog uit dan is de cake gaar.
Als je merkt dat de cake sneller goudbruin wordt, bedek de bovenkant dan met aluminiumfolie.
Wanneer de cake gaar is, laat deze dan afkoelen voor 20min in de bakvorm. Ga nadat de cake afgekoeld is voorzichtig met een mes langs de cake en verwijder deze van de bakvorm.