Ga terug

Walnoten amandelkoekje

Ingrediënten
  

  • 180 g walnoten
  • 90 g gepelde amandelen
  • 110 g suiker
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract
  • halve theelepel kaneel
  • 1 mespuntje bakpoeder
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 1 theelepel abrikozenjam
  • 100 g poedersuiker
  • extra walnoten

Instructies
 

  • Plaats de walnoten, gepelde amandelen en suiker in een hakmolen. Mix alles goed samen totdat de amandelen en walnoten fijn gemalen zijn.
  • Giet dit mengsel in een kom en voeg hieraan het ei, kaneel, bakpoeder, abrikozenjam en oranjebloesemwater hieraan toe. Meng alles goed met je handen samen.
  • Probeer een balletje te vormen van het mengsel. Mocht je er geen balletje van kunnen vormen, voeg dan een beetje oranjebloesemwater toe.
  • Vorm nu balletjes van 15g van het beslag.
  • Rol elk balletje 1 voor 1 doorheen de poedersuiker en plaats deze op een bakplaat die je hebt bekleden met bakpapier.
  • Zorg dat er een beetje ruimte is tussen elk koekje want ze worden een beetje groter tijdens het bakken.
  • Duw vervolgens voorzichtig 1 walnoot op elk balletje. Werk alle balletjes op deze manier af.
  • Plaats de koekjes in de oven voor 15min op 180•. Zorg dat je eerst de oven hebt voorverwarmd voor 10min.
  • Serveer met een heerlijk glaasje thee en geniet!