Diner – January 25, 2023
Walnoten amandelkoekje
Walnoten amandelkoekje
Stop even met wat je aan het doen bent en check deze walnoot amandel koekjes😱. Ze zijn zoooo heerlijk zacht🤤, maar tegelijkertijd hebben ze een crunch😬. De smaak van de amandelen voeren de boventoon met een lekkere walnoten nasmaak😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Zoveel smaken komen allemaal bijeen in één klein amandel koekje😍. Dit koekje represent dus diversiteit, harmonie en happiness🥰. “I have a dream.. that one day, alll flavours can come together in one bite and be in harmony with each other.”
– Nelson Amandela🤭
Walnoten amandelkoekje
Ingrediënten
- 180 g walnoten
- 90 g gepelde amandelen
- 110 g suiker
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille extract
- halve theelepel kaneel
- 1 mespuntje bakpoeder
- 1 eetlepel oranjebloesemwater
- 1 theelepel abrikozenjam
- 100 g poedersuiker
- extra walnoten
Instructies
- Plaats de walnoten, gepelde amandelen en suiker in een hakmolen. Mix alles goed samen totdat de amandelen en walnoten fijn gemalen zijn.
- Giet dit mengsel in een kom en voeg hieraan het ei, kaneel, bakpoeder, abrikozenjam en oranjebloesemwater hieraan toe. Meng alles goed met je handen samen.
- Probeer een balletje te vormen van het mengsel. Mocht je er geen balletje van kunnen vormen, voeg dan een beetje oranjebloesemwater toe.
- Vorm nu balletjes van 15g van het beslag.
- Rol elk balletje 1 voor 1 doorheen de poedersuiker en plaats deze op een bakplaat die je hebt bekleden met bakpapier.
- Zorg dat er een beetje ruimte is tussen elk koekje want ze worden een beetje groter tijdens het bakken.
- Duw vervolgens voorzichtig 1 walnoot op elk balletje. Werk alle balletjes op deze manier af.
- Plaats de koekjes in de oven voor 15min op 180•. Zorg dat je eerst de oven hebt voorverwarmd voor 10min.
- Serveer met een heerlijk glaasje thee en geniet!
Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?
Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!