Ga terug

Mars cake

Ingrediënten
  

Voor de cake:

  • 200 g bloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 zakje bakpoeder
  • halve theelepel zout
  • 120 g boter
  • 200 g suiker
  • 3 eieren
  • 125 g zure room
  • 180 ml melk
  • 200 g Mars of 1 grote pak Mars

Voor de topping:

  • 120 g melkchocolade of pure chocolade
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • stukjes Mars

Instructies
 

Voorbereidingswerk:

  • Verwarm de oven alvast voor op 180° (boven-en onderwarmte).
  • Vet de bakvorm in door deze in te vetten met boter. Strooi er een beetje bloem op en verdeel deze over de bakvorm. Schud de resterende bloem eruit. Dit zorgt ervoor dat de cake zeker niet zal plakken aan je bakvorm. Zet even opzij.
  • Weeg alle ingrediënten af zodat het bakken straks gemakkelijk verloopt en er geen chaos in de keuken ontstaan (kleine tip).

Voor de cake:

  • Neem een ruime kom erbij en plaats hierin je bloem, bakpoeder, zout en cacaopoeder. Meng deze met behulp van een garde en zet even opzij. Mocht je cacaopoeder te veel korreltjes hebben, zeef deze eerst voordat je ze toevoegt aan de bloem. Zet deze kom even opzij.
  • In een andere ruime kom plaats je de boter samen met de suiker. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is zodat je het straks gemakkelijk kan mixen.
  • Mix de boter samen met de suiker voor een aantal minuten totdat het een romige massa wordt. Maak gebruik van een handmixer of een garde.
  • Voeg daarna één voor één de eieren toe. Na elke ei die je toevoegt mix je het even kort samen voordat je het volgend ei toevoegt. Dit zorgt ervoor dat je beslag compact blijft. Roer tussendoor met een spatel doorheen je beslag zodat er niks aan de bodem van je kom blijft liggen.
  • Vervolgens voeg je de zure room toe aan het beslag en mix je het weer kort samen.
  • Neem je bloem-cacao mengsel erbij en voeg deze geleidelijk toe aan het beslag. Afwisselend giet je er de melk erbij. Dus eerst een beetje van de bloem-cacaomengsel, mix het kort samen, giet dan de melk erbij, mix het weer kort samen en herhaal het weer totdat de bloem-cacaomengsel en de melk op is. Dit zorgt ervoor dat je geen klonterig beslag zal krijgen.
  • Roer als laatste nog eens alles goed samen zodat er niks aan de bodem blijft liggen.
  • Giet het beslag in je ingevette bakvorm en verdeel deze gelijk met een spatel.
  • Plaats vervolgens de stukjes Mars op je beslag. Zorg dat je de mars stukjes niet teveel aan de buitenzijde plaats, je kan deze in het midden verdelen (zie stappenfoto)’s.
  • Duw de stukjes mars met behulp van een mesje voorzichtig in het beslag. Ze dienen niet helemaal tot in de bodem geduwd te worden. De bedoeling is dat je ze straks kunt dekken met het beslag.
  • Ga er met een spatel overheen en bedek de mars stukjes met het beslag.
  • Plaats de Mars cake nu in de oven voor 50min op 180°. De cake zal een beetje vochtig zijn maar dit komt doordat de Mars stukjes zullen smelten in de cake en de karamel van de Mars voor de vochtigheid zorgt. Controleer wel altijd met een satéprikker of je beslag zelf gaar is.
  • Wanneer de cake gebakken is, laat je deze even in de bakvorm zelf afkoelen voor 20min.
  • Vervolgens verwijder je de cake uit de bakvorm. Ga eerst met een mes langs de zijden van de cake zodat deze gemakkelijk verwijderd kan worden.
  • Laat de cake vervolgens verder afkoelen op kamertemperatuur.

Voor de topping:

  • Smelt de chocolade op een laag vuurtje met een 1 eetlepel zonnebloemolie. Blijf continu roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is.
  • Giet de gesmolten chocolade in een maatbeker zodat je deze gemakkelijk kan verdelen over de bovenkant van je cake.
  • Neem je afgekoelde cake erbij en giet de chocolade over de zijkanten van je cake.
  • Werk het af met gesneden Mars en plaats vervolgens de cake in de koeling zodat de chocolade kan opstijven.
  • Serveer en geniet!