Klop in een kleine kom de roomkaas en de suiker tot een glad mengsel. Je kan daarvoor een handmixer of garde gebruiken.
Voeg vervolgens het ei en de vanillesuiker toe. Meng tot een mooi glad en romig mengsel.
Plaats 2 eetlepels van het mengsel in een aparte kom. Deze ga je straks gebruiken voor de decoratie van de brownies.
Verdeel een aantal lepels van de cheesecakevulling over het browniebeslag en verdeel vervolgens de browniebeslag die je opzij hebt gezet tussen de cheesecakevulling.
Gebruik de punt van een scherp mes om lijnen te creeeren zodat je uiteindelijk een marmereffect verkrijgt..
Bak voor 35 minuten. Draai de pan halverwege de baktijd om.
Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cheesecake brownie. Er horen nog wat vochtige kruimels aan te zitten.
Laat de brownies 5 minuten in de pan afkoelen. Neem de brownies uit de pan met behulp van de bakpapier en zet ze op een rooster om volledig af te koelen.
Plaats als laatste de 2 eetlepels van het cheesecake mengsel in een spuit- of boterhamzakje. Snijd er een puntje uit en spuit mooie lijntjes over de brownies.
Als je het wilt afwerken met wat kruimels zoals op de foto dan kan je een stukje van de brownies verkruimelen. Tip: als je de kruimels wilt verkleinen dan kan je deze fijn raspen en vervolgens strooien op de brownies.
Zet de cheesecake brownies voor minstens 3 uur in de koelkast alvorens ze in plakken te snijden.
Serveer en geniet!