Diner – January 25, 2023

Redvelvet cheesecake brownies

Redvelvet cheesecake brownies

Een superheld redt de wereld🦸🏻‍♂️. Ik red velvet🤭🤤
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Je hebt geen superkrachten nodig om deze heeerlijke red velvet cheesecake brownies te maken😍. Zoooo simpel maar zoooo yummyyy😋. De red velvet in een cheesecake jasje gecombineerd met een brownie bite is echt abnormaal lekker😱🤤
Hoe gaan we deze Marvel hero noemen?🦸🏻‍♀️🤭😂

Redvelvet cheesecake brownies

Ingrediënten
  

Voor de brownies:

  • 150 g boter ongezouten
  • 140 g donkere chocolade grofgehakt
  • 200 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 160 g bloem
  • 20 g cacaopoeder
  • Halve theelepel zout
  • 1 à 2 theelepels rode kleurstof

Voor de cheesecake:

  • 226 g roomkaas
  • 66 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 grote ei

Instructies
 

Voor de brownies:

  • Verwarm de oven voor op 170°.
  • Vet een vierkante (brownie pan) in met boter en plaats hierin het bakpapier. De boter zal ervoor zorgen dat de bakpapier zal plakken aan de bakvorm. Zet even opzij.
  • Plaats de boter en de grofgehakte chocolade in een pannetje. Smelt deze samen op een laag vuurtje. Blijf voortdurend roeren totdat de chocolade en de boter gesmolten zijn.
  • Haal van het vuur en klop de suiker en de vanillesuiker erdoor tot alles goed gemengd is. Zet opzij om iets af te koelen, ongeveer 5-10 minuten. Als het mengsel te warm is, zullen de eieren in de volgende stap klonteren.
  • Klop vervolgens de eieren en het eigeel erdoor. Blijf kloppen tot het mengsel glad en glanzend is, ongeveer 1 minuut.
  • Voeg de bloem, het cacaopoeder en het zout toe. Klop met behulp van een garde of een handmixer totdat alles mooi gemengd is. Als je geen droge bloem meer ziet in het mengsel dan kan je stoppen met kloppen. Zorg dat je het niet te lang klopt anders zal het beslag niet meer luchtig zijn.
  • Bewaar ongeveer 40g van het beslag in een kommetje.
  • Giet het resterend beslag in de bakvorm en zet even opzij.

Voor de cheesecake:

  • Klop in een kleine kom de roomkaas en de suiker tot een glad mengsel. Je kan daarvoor een handmixer of garde gebruiken.
  • Voeg vervolgens het ei en de vanillesuiker toe. Meng tot een mooi glad en romig mengsel.
  • Plaats 2 eetlepels van het mengsel in een aparte kom. Deze ga je straks gebruiken voor de decoratie van de brownies.
  • Verdeel een aantal lepels van de cheesecakevulling over het browniebeslag en verdeel vervolgens de browniebeslag die je opzij hebt gezet tussen de cheesecakevulling.
  • Gebruik de punt van een scherp mes om lijnen te creeeren zodat je uiteindelijk een marmereffect verkrijgt..
  • Bak voor 35 minuten. Draai de pan halverwege de baktijd om.
  • Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cheesecake brownie. Er horen nog wat vochtige kruimels aan te zitten.
  • Laat de brownies 5 minuten in de pan afkoelen. Neem de brownies uit de pan met behulp van de bakpapier en zet ze op een rooster om volledig af te koelen.
  • Plaats als laatste de 2 eetlepels van het cheesecake mengsel in een spuit- of boterhamzakje. Snijd er een puntje uit en spuit mooie lijntjes over de brownies.
  • Als je het wilt afwerken met wat kruimels zoals op de foto dan kan je een stukje van de brownies verkruimelen. Tip: als je de kruimels wilt verkleinen dan kan je deze fijn raspen en vervolgens strooien op de brownies.
  • Zet de cheesecake brownies voor minstens 3 uur in de koelkast alvorens ze in plakken te snijden.
  • Serveer en geniet!

Heb jij dit recept al uitgeprobeerd?

Maak er een leuke foto van en tag @keukenvansou op Instagram!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met dit recept! Veel plezier in de keuken ♡

Abonneer

De lekkerste recepten geleverd naar jouw mailbox!

Dit vind je vast ook lekker!

Laat een reactie achter

Rating recept