Verhit een ruime pan met een beetje olijf- of zonnebloemolie.
Voeg de fijngehakte ui en knoflook aan de pan. Meng alles mooi samen en laat bakken totdat de ui glazig is geworden.
Voeg daarna de garam masala, curcuma, kerriepoeder, gemberpoeder en de cayennepeper toe. Meng alles mooi samen op een laag vuurtje. Mocht het wat te droog zijn, voeg dan extra olie toe.
Schep vervolgens de tomatenpuree erbij en laat het even voor 3min inkoken zodat het zure van de tomatenpuree verdwijnt.
Giet daarna de kokosroom toe en meng alles mooi samen.
Voeg de Griekse yoghurt en de boter toe en roer alles goed samen. Giet er een beetje water toe, meng het goed samen en laat het vervolgens voor 10min op een laag vuurtje koken.
Kook ondertussen de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
Haal de gehaktballen van de oven en voeg deze toe aan de saus. Giet met behulp van een lepel de saus over de gehaktballen zodat ze mooi bedekt zijn en de smaken van de saus opnemen. Laat het pruttelen voor 3min.
Werk daarna de saus af met de fijngehakte koriander/peterselie.
Serveer het met de rijst en geniet!